laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: AyuAlquería/2019
Fuente: Ayuntamiento de l’Alqueria de la Comtessa
Valencia 13 de mayo de 2019

L’ALQUERIA DE LA COMTESSA CELEBRA LA PRIMERA EDICIÓ DE LES “QUINTAES”

 

• Al voltant de mil persones es van donar cita el passat dissabte, 11 de maig, a l’Alqueria de la Comtessa per a celebrar la primera edició de les Quintaes, que va aconseguir reunir fins a 69 quintes diferents.

Davinia Blasco, que forma part de l’Organització de les Quintaes, explica que la idea va sorgir per a recaptar diners per a les capitanies de Moros i Cristians de l’Alqueria de la Comtessa. “Ens vam adonar de la feina que implicava aquesta iniciativa i vam pensar de fer-ho amb les altres agrupacions que formen l’Organització: l'Associació de Sant Lluís Gonzaga, l'Associació de la Divina Aurora, l'Associació Festers del Santíssim Crist de l'Empar, i la Federació de Moros i Cristians de l'Alqueria de la Comtessa”.

No obstant això, l’objectiu ha estat “reunir a quintes de totes les èpoques i recordar vells temps. Hi havia gent fins i tot de l’any 1932”, afirma Soler. “En un principi pensàvem comptar amb 400 persones, però hem arribat a quasi mil”.

“La gent ha respost molt bé, sobretot les persones majors que, simplement en contactar amb amics i amigues que feia temps que no veien, ja contagiaven la seua alegria i il·lusió”, continua.

L’Organització de les Quintaes es mostra contenta i satisfeta. “Estem molt orgullosos amb la reacció i la resposta de totes les persones. Assumim que hem fet alguns errors, no teníem la infraestructura ni el capital necessari, però són coses que tenim en compte per a l’any que ve”.

A les 8.30 del matí la “tronà” de coets anunciava l’inici de les Quintaes. Cap a les 11 hores els participants es van concentrar per a donar pas a la cercavila pels carrers del poble, que va estar acompanyada de dues xarangues. Després del dinar, va començar la festa, que es va allargar fins entrada la nit.

* L’Organització de les Quintaes de l’Alqueria de la Comtessa compta amb la col·laboració de l'Ajuntament alqueriense.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.