laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la reunión
Foto: AyuGandia/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 10
de mayo de 2019

L'ALCALDESSA DE GANDIA ARRENCA A LA MINISTRA MONTERO EL COMPROMÍS DE REVISAR LA LLEI D'ESTABILITAT PER PODER BAIXAR IMPOSTOS

 

• L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha mantingut aquest migdia una reunió amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, a la seu ministerial de Madrid. La trobada s'ha produït a la sala de Carles III de l'edifici del carrer Alcalá, després de la celebració del Consell de Ministres.

Montero ha atés la petició de Morant i s'ha compromés a estudiar la modificació de la Llei d'Estabilitat Financera de les administracions per tal de flexibilitzar les condicions d'obligat compliment per part dels ajuntaments en cas d'estar acollit a un pla d'ajust, com són les càrregues impositives. Amb això, Morant segueix perseguint la baixada de l'IBI a Gandia, després de la millora de la situació econòmica d'aquesta legislatura i que ara és impossible a causa dels termes en que la llei està redactada des de 2012 pel ministre Cristóbal Montoro, del govern de Mariano Rajoy.

L'alcaldessa ha explicat a Montero de primera mà el cas de Gandia, així com les particularitats econòmiques que s'han pogut superar durant aquesta legislatura fins a poder assolir els objectius de reduir el deute municipal en un 20% en quatre anys o passar d'un Període Mitjà de Pagament a proveïdors proper a 400 dies fins a complir les ràtios marcades per llei, situant l'abonament de les factures entorn dels 20 dies.

L'alcaldessa va exposar, de la mateixa manera que realitzés el passat dimarts davant el secretari general de Finançament Autonòmic i Local del Ministeri d'Hisenda, Diego Martínez, que els ciutadans no han de ser castigats per la mala gestió del govern anterior, circumstància que va compartir la mateixa Ministra.

Feia més d'una dècada que un alcalde o alcaldessa de Gandia no mantenia una reunió en un Ministeri. (subrayado= falso)

* Esta afirmación de Diana Morant es falsa: 26-12-2013 - Arturo Torró, se ha desplazado a Madrid para mantener diversas reuniones con responsables económicos del Gobierno de España y pactar la financiación de Gandia.

L'alcaldessa ha eixit satisfeta davant la complicitat i sintonia mostrada per la Ministra, molt sensible als problemes dels ajuntaments i a les càrregues fiscals dels ciutadans. Així mateix ha agraït a la Ministra que haja buscat un forat a la seua atapeïda agenda i la seua bona predisposició davant la petició formulada per Morant.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.