laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 09
de mayo de 2019

351 ALUMNES DE LA CIUTAT PARTICIPEN AL I DESAFIAMENT MATEMÀTIC EN GANDIA

 

• Tindrà lloc el pròxim dissabte, 11 de maig en dos fases: Candidats (de 9 a 12.30 h, al col·legi Abecé) i Guanyadors/es (de 15 a 18 h), al Palau Ducal i la plaça Major.
• Busca el descobriment del patrimoni i llocs emblemàtics de la ciutat, jugar amb les matemàtiques i la lògica amb un caràcter integrador, inclusiu i lúdic. Sense competitivitat entre centres, ja que els grups estan barrejats.
• El desafiament recull el testimoni de les Olimpíades Matemàtiques de l’Abecé, que s’amplien a 15 centres educatius de Gandia. 32 alumnes per centre, de 3r de primària fins a 4t d’ESO. Al voltant de 70 professors hi participen.

La regidora delegada de Polítiques Educatives, Laura Morant, acompanyada de la directora i el cap del departament de Matemàtiques del Col·legi Abecé de Gandia, Jeannette Segarra i Javier Aura, respectivament, han presentat aquest matí el I Desafiament Matemàtic en Gandia, que tindrà lloc el pròxim dissabte 11 de maig, al col·legi Abecé, el Palau Ducal dels Borja i la Plaça Major de Gandia.

Hi participen 15 dels 22 col·legis instituts de Gandia, 351 alumnes des de 3r de Primària fins a 4t d’ESO. Cada centre presenta un màxim de 4 alumnes per curs. I al voltant de 70 professors.

El Desafiament Matemàtic és l’hereu de les Olimpíades Matemàtiques que durant 15 anys ha organitzat el col·legi Abecé. Però aquest crus s’ha volgut anar més enllà amb l’objectiu d’involucrar tots els centres de Gandia en una jornada diferent, lúdica i matemàtica.

“L’enhorabona al centre per la proposta i per la metodologia que aplica a les seues classes. L’alumnat s’alça de la cadira, interactua, no competeix. A més, s’implica a tota la comunitat educativa. I la jornada és un exemple, a més, d’integració amb altres centres”, ha destacat Morant.

L’objectiu és el descobriment del patrimoni i els llocs emblemàtics de la ciutat, jugant amb les matemàtiques i la lògica amb un caràcter integrador, inclusiu i lúdic. Sense competitivitat entre centres, ja que els grups estan barrejats (no hi poden haver més de dos alumnes del mateix centre per aula).

“El treball al nostre col·legi és molt lúdic. La lògica i el joc ja són una senya d’identitat del centre. El desafiament no busca la competitivitat, no són proves individuals de matemàtiques, sinó que es fomenta l’amistat, el respecte la col·laboració. No són matemàtiques pures i dures curriculars, sinó proves de lògica, raonament, de carrer, etc..”, ha ressaltat Segarra.

El cap del departament de Matemàtiques de l’Abecé ha explicat que la jornada transcorrerà en dos fases. Al matí, al col·legi Abecé, de 9 a 12.30 h, una primera Fase de Candidats, amb proves de càlcul mental, “pensat i debat”, “TIC-TAC, TIC-TAC”.

A la vesprada, Fase Guanyadors/es: des de les 15 h fins a les 18 h (dinaran una gran fideuà a la plaça Major), proves “Descobrint Gandia” (4 proves al Palau Ducal): geometria, memorització, visual i càlcul operatiu. I proves d’ingeni (4 proves a la plaça Major): lògica, deducció, velocitat, estratègia i ingeni. A les 17 h hi haurà l’actuació d’un mag i, tot seguit, el lliurament de premis.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.