laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Compromís per Gandia
Fuente: Compromís per Gandia
Valencia 07
de mayo de 2019

COMPROMÍS DEMANA QUE CONTINUE LA INVESTIGACIÓ MINUCIOSA SOBRE EL PARADOR DE LES PINTURES DEL RETAULE DE LA COL·LEGIATA I ALTRES OBRES D’ART

 

• Asseguren que és una sensacional notícia la troballa documental que confirma que no es van cremar, ja que el 10 de juny de l’any 1938, les taules de Paolo de San Leocadio junt a altres obres d’art, es trobaven dipositades en la duana del port de Marsella.

Vaja per davant la prudència que s’ha de tindre a l’hora de valorar la sensacional notícia sobre l’aparició fortuïta d’un document que confirma que les pintures del retaule de la Col·legiata no es van cremar ja que el 10 de juny de l’any 1938, les taules de Paolo de San Leocadio junt a altres obres d’art, es trobaven dipositades en la duana del port de Marsella.

Des de llavors, han passat molts anys, guerres i canvis polítics que han afectat tot Europa. “Però, amb les dades que ens proporciona el citat document i les notícies que les primeres investigacions han proporcionat, la societat gandiana no pot quedar impassible”, assegura l’historiador de l’art i membre de l’Executiva de Compromís per Gandia, Vicent Pellicer. Per això mateix, Compromís vol unir-se a la resta de forces polítiques que demanen una investigació minuciosa que ens proporcione totes les dades possibles al respecte. “Sabem el que això significa i la gran dificultat que comporta, per lo qual, tots plegats ens hem de marcar com a primer objectiu, la continuïtat de la línia d'investigació iniciada per tal de seguir el rastre i la possible localització de les citades pintures”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.