laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 06
de mayo de 2019

MANUEL FORCANO, SEGON AUTOR QUE PARTICIPA EN L'ESPAI DE CREACIÓ LITERÀRIA DE GANDIA

 

• L'Espai de Creació Literària de Gandia (Casa dels Escriptors de i Escriptors) continua amb la seua activitat. Després de l'estada dels primers escriptors, Vicent Alonso i Anna Montero, durant el passat mes, aquest cap de setmana ha estat el torn per al poeta Manuel Forcano.

Durant el cap de setmana, Forcano ha pogut conéixer l'Espai de Creació Literària de Gandia (Casa dels Escriptors de i Escriptors) i el seu entorn, visitant l'entorn natural de l'Alqueria del Duc, el Centre d'Interpretació de la Marjal així com el centre de la nostra ciutat i el Castell de Bairén.

L'autor, que ja havia visitat la nostra ciutat, va mostrar el seu agraïment per haver pogut visitar espais de Gandia que desconeixia i va aprofitar la seua estada per a continuar treballant en la seua última obra.

Amb aquest tipus d'iniciatives, es pretén fomentar l'acollida d'escriptors i escriptores que puguen desenvolupar el seu treball creatiu alhora que recorren i coneixen l'entorn natural, gastronòmic, cultural, social o econòmic, el que donarà com a resultat un intercanvi d'experiències amb intel·lectuals de tots els països, que acabaran narrant el que la seua visita a la Safor els inspire.

Manuel Forcano (Barcelona, 1968) és poeta i professor d'Hebreu i d'Arameu a la Universitat de Barcelona. La seva poesia, d'herència classicista i alhora d'una gran actualitat, ha estat molt ben considerada per la crítica per destil·lar una senzillesa que no defuig la complexitat dels conceptes ni els referents cultes. A partir de l'inicial Les mans descalces (1993) basteix una obra premiada en nombroses ocasions, amb el Josep M. López Picó, els Jocs Florals de Barcelona, el Carles Riba o el Miquel de Palol de poesia, entre d'altres.

- El seu coneixement de les llengües semítiques l'ha convertit en un traductor constant, sobretot de poesia. Cal destacar les versions d'obres de Iehuda Amikhai i de Pinkhas Sadé. Amb el llibre de Iehuda Amikhai, Clavats a la carn del món, va guanyar el Premi Cavall Verd de Traducció 2002 atorgat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

- Ha publicat els llibres de poesia Corint, premi Jocs Florals de Barcelona, 2000, Com un persa, que va merèixer el Premi Internacional Tívoli Europa Giovanni 2002, entre altres.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.