laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Mancomunitat de Municipis de la Safor
Fuente: Mancomunitat de Municipis de la Safor
Valencia 17
de abril de 2019

MARIA JESÚS BOLTA BRONCHÚ, DE MELIANA, GUANYA EL XXVIII PREMI DE NARRATIVA INFANTIL CARMESINA DE LA SAFOR QUE ORGANITZA LA MANCOMUNITAT DE MUNICIPIS DE LA SAFOR 2019

 

• Maria Jesús Bolta Bronchú, de Meliana (l’Horta Nord), guanya el XXVIII Premi de Narrativa Infantil Carmesina de la Safor 2019 que organitza i patrocina la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Recordem que la dotació del premi és de 3.000,00 € i la publicació de l'obra. També se’n publiquen algunes obres finalistes, si l’editorial ho estima oportú. La publicació de les obres premiades i finalistes són editades per Tàndem Edicions (del grup Edicions Bromera) i compta amb el suport de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

En aquesta edició eren 23 els originals que optaven al premi procedents de 7 províncies (Alacant, Castelló, Tarragona, Girona, Madrid, Barcelona, i València, dels quals 3 eren de la comarca de la Safor-Valldigna), tots ells d’escriptors i escriptores de renom.

El jurat d'aquesta edició està format per Joan Portell, Gonçal López-Pampló, Mariló Àlvarez, Josep Palomero (membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua) i Ma. Josep Escrivà (guanyadora de l’edició anterior). El jurat, reunit el dimarts 9, va decidir atorgar el premi a l'obra El cel és blau de Maria Jesús Bolta Bronchú de Meliana (l’Horta Nord) per l’alta qualitat literària, que és un relat ben estructurat, amb clara definició dels papers de bondat i maldat, i un final empeltat de valors humanistes i solidaris.

EL CEL ÉS BLAU - RESUM

Sebastià viu aterrit per Lleonard, company de classe i veí del poble, que li fa la vida impossible. Per més que ho intente, no sap com defugir-ne els insults, atacs i furts, i ni l’inici de les desitjades vacances d’estiu aconsegueix dibuixar-li un somriure. Per si hi faltava alguna cosa, un bon dia, els pares anuncien que haurà de fer d’acompanyant d’una xiqueta africana que viurà amb ells durant una temporada: és cega i els metges de l’hospital estan intentant ajudar-la. Sebastià cau en la desesperació més absoluta. Tanmateix, des del moment en què Araba entra a la seua vida, tot canvia. Amb ella, descobrirà l’autèntic sentit de la paraula coratge. I també el d’amistat. I, tal vegada, el d’amor...

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.