laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Aprobado el nuevo escudo de Bellreguard
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 17
de abril de 2019

LA GENERALITAT APROVA L’ESCUT DE BELLREGUARD

 

• El nou símbol heràldic representa alguns dels fets històrics del poble.

El poble de Bellreguard ja té, oficialment, escut, una vegada que la proposta de disseny elaborada a partir del dictamen del Consell Tècnic d'Heràldica i Vexilol·logia ha superat tots els procediments per a la seua aprovació, tant en l'àmbit municipal com en l'autonòmic.

La resolució per la qual s'aprova l'escut es publicava aquest dimarts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), el que atorga ja oficialitat al nou escut que representa al municipi de Bellreguard.

El nou símbol heràldic queda configurat de la següent manera, segons el dictamen del Consell d'Heràldic: "Escut quadrilong de punta redona, partit. Al primer quarter, en camp d’atzur, un braç alat d’arcàngel d’or, que porta en la mà, del seu color, una espasa d’argent. Al segon, d’or, bou passant de gules terrassat de sinople; bordura de gules, carregada de huit feixos d’or. Al timbre, corona reial oberta, segons la tradició del Regne de València".

Dita configuració ve avalada per fets històrics del poble de Bellreguard. Per exemple, el braç alat simbolitza Sant Miquel, patró sota el qual es va independitzar la nova parròquia bellreguardina de la Col·legiata de Gandia.

D'altra banda, el segon quarter representa les armes dels Borja, ducs els quals van adquirir el senyoriu als Roca en 1486, i és en un document d'aquesta compra on per primera vegada apareix reflectit el nom del senyoriu com a Bellreguard. Els Borja van ser els senyors sota els quals més temps hi va estar el senyoriu de Bellreguard.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.