laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Tareas de limpieza y mantenimiento
Foto: AyuGandia/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 11
de abril de 2019

RÓDENAS AL PP: “ÉS FALS, MALINTENCIONAT I FALLAR-LI A LA GENT DIR QUE GANDIA NO TÉ UN PLA DE PREVENCIÓ D’INCENDIS FORESTALS”

 

• Gandia és un dels únics 10 municipis valencians que tenen, des de fa més de 10 anys, un Pla de Prevenció d’Incendis. A més, la Generalitat l’ha avaluat positivament i ha concedit una ajuda de 15.000 € per tal d’actualitzar-lo.
• El regidor de Gestió Responsable del Territori ha assegurat que “durant la legislatura del PP, el pla de prevenció es va parar d'executar i ha sigut durant aquests quatre anys, que s'ha activat i executat amb el major grau d'actuació des que es va crear”.

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, ha mostrat el seu malestar davant les “acusacions falses del PP pel que fa a la inexistència, a la nostra ciutat, d’un Pla de Prevenció d’Incendis Forestals. Això demostra que desconeixen les accions de l’Ajuntament. Però, més greu encara, menteixen malintencionadament la ciutadania, ja que el pla és públic. D’això se’n diu fallar-li al seu electoral i a la ciutadania en general, perquè estan alarmant la població de forma conscient, jugant amb una desgràcia, com és un incendi forestal”.

I és que Ródenas ha recordat que l’Ajuntament de Gandia té un Pla de Prevenció d’Incendis des de fa més de 10 anys que, a més a més, “ha estat avaluat positivament per la Generalitat, que ens ha concedit una ajuda de 15.000 € per tal d’actualitzar-lo. Ja s’ha licitat i una empresa està enllestint-lo. De fet, es presentarà en les pròximes setmanes. Quan vam arribar al govern, Gandia no comptava amb cap tècnic contractat per dur endavant el Pla de Gestió Forestal. Actualment, tenim diferents tècnics, funcionaris o contractats, que se n’ocupen, a més de la Brigada XIVEGa, que treballa des de fa 6 mesos únicament a terreny forestal. Tampoc hem parat de rebre ajudes per previsió d’incendis o gestió forestal sostenible”.

Gandia, assegura, “és un dels 10 únics ajuntaments valencians que tenien el pla fet, i quan es produir l’incendi forestal de l’agost passat estava executant-se. Durant la legislatura del PP, el pla de prevenció es va parar d'executar i ha sigut durant aquests quatre anys, que s'ha activat i executat amb el major grau d'actuació des que es va aprovar fa més de 10 anys”.

Tasques com ara: faixes auxiliars de prevenció d'incendis a Sta. Marta, al Barranc de Borrell, a la Caldereta, al Castell de Bairen, a Las Cumbres, a Santa Anna... Treballs de millora forestal a l'Anella Verda, al Riu Serpis, a la marjal de Gandia... Eliminació i trituració d'espècies alòctones com ara el canyar, al riu Serpis, al Barranc de St Nicolau, a la platja de l'Auir... Són algunes de les feines que s'han executat del Pla de Prevenció d'incendis.

APEIF

Pel que fa a les crítiques sobre Apeif, Ródenas ha assegurat que el govern local sempre ha estat obert a col·laborar amb diferents associacions, per menudes que siguen, com en el cas d’Apeif, “a la qual sempre li hem donat ajuda quan ens ho ha demanat, com la prestació d’un local, el pagament d’un fullets divulgatius, en comptat amb ells amb actes com els de celebració del Dia de l’Arbre, etc...”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.