laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Cartel anunciador
Fuente: Biblioteca Central de Gandia
Valencia 10
de abril de 2019

LA BIBLIOTECA CENTRAL CONTINUA AMB EL NOU CICLE DE CONFERÈNCIES: UN PASSEIG PER LA “HISTÒRIA DE GANDIA”

 

• La setena sessió, “La Setmana Santa de Gandia fins a 1936”, tindrà lloc el divendres 12 d’ abril a les 19:30 h. a la Sala d'Actes de la Biblioteca Central.

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la segona sessió del nou cicle de conferències Un passeig per la “Història de Gandia”, destinats a promoure la història, cultura i patrimoni de la ciutat. Les conferències, dividides en 8 temes diferents, es realitzaran amb una periodicitat mensual, un divendres al mes, i comptaran amb la col•laboració d’experts en cadascuna de les matèries escollides.

* En esta ocasió el tema serà “La Setmana Santa de Gandia fins a 1936”, impartit per Josep Torres.

Quan comença a celebrar-se la Setmana Santa a Gandia? Existí una confraria de la Sang? Com naixen les confraries? Quin ha estat el paper dels poders civil, religiós i social al llarg de la història? Com es passa de viure influenciat per l’Església a odiar tot el que és religiós?

“La Setmana Santa de Gandia fins a 1936” és la història de Gandia, des del punt de vista de la religiositat popular, en un període de canvis polítics, socials, econòmics i ideològics. És la història dels costums i les tradicions acumulats durant segles, de com s’adapten als canvis històrics i de com es transmeten fins a l’actualitat, en un viatge que comença en la Gandia medieval.

* Toni Ordiñana, coordinador de les biblioteques, ha destacat: “L’objectiu d’aquestes xerrades és donar a conèixer la història i el patrimoni de Gandia” i convida a assistir-hi a qualsevol interessat en el tema.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.