laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 09
de abril de 2019

S’INICIEN ELS TRÀMITS DE LICITACIÓ DE LES OBRES D’AMPLIACIÓ I MILLORA DEL PONT DE L’AVINGUDA D’ALACANT DEL SEGLE XIX

 

• L’objectiu és completar el nou itinerari segur d’accés a l’hospital; Millorar les condicions de mobilitat i seguretat dels vianants i ciclistes; L’enllumenat públic; Recuperar la imatge del pont i el valor patrimonial de l’entorn, etc.

Els treballs es podrien iniciar al 2020, amb una durada aproximada de 6 mesos, i contemplen la demolició de l’actual tauler del pont: calçada primitiva + ampliació de la plataforma; Construcció d’un nou tauler: plataforma d’ample total de 12,80 metres (2 carrils de circulació de 3,5 metres, voreres de 2,9 metres cadascuna: voladís); Construcció de galeries de serveis i canalitzacions en l’interior o baix de la nova plataforma (baix calçada i voreres); Desviament de tots els serveis per dins de les noves canalitzacions; Urbanització i pavimentació sobre el nou tauler; Equipament del pont amb baranes adequades a normativa i separador per al trànsit; Desmuntatge de les conduccions adossades existents, reparació i neteja de la pedra; Col·locació d’enllumenat al llarg de tot el pont. El pressupost és de 1.400.000 €.

El Coordinador General d’Urbanisme, Vicent Mascarell, acompanyat del Cap de Planificació, Josep Blasco, ha informat aquest matí de l’inici dels tràmits cap a la licitació de les obres d’ampliació i millora del pont de l’avinguda d’Alacant, més conegut com a “pont nou” (a pesar de tindre més de 100 anys).

L’avinguda d’Alacant és un dels principals accessos a la ciutat i no es correspon amb les actuals necessitats. Es tracta d’una zona molt transitada, fonamental per a l’accés a l’hospital, a les noves zones industrials i comercials... Amb moltes dificultats per a la mobilitat a peu o en bici: ample de vorera insuficient, elevades velocitats de vehicles, elevat perill d’accidents, falta d’enllumenat, amb la conseqüent percepció d’inseguretat...

També cal tindre en compte el valor patrimonial i l’entorn. I és que el deteriorament de la imatge del pont degut a serveis penjats, conduccions en mal estat; Manteniment de conduccions complicat; Equipament del pont envellit i inadequat, contribueixen a la degradació de l’entorn. El pont s’ubica dins del Paisatge Protegit del Serpis, en l’àmbit de protecció de la muralla de Gandia i el nucli històric. Representa, per tant, un excel·lent punt d’observació

Així, es fa necessari un canvi de paradigma pel que fa a la mobilitat, amb infraestructures aptes per tot tipus d’usuaris, conscienciació ambiental, promoció d’hàbits de vida saludables, com ara els desplaçaments a peu, bici o transport públic. O la creació d’itineraris mediambientals i per a pràctica de l’esport.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.