laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras el inicio de la andadura
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 05
de abril de 2019

L'ESPAI DE CREACIÓ LITERÀRIA DE GANDIA INICIA EL SEU CAMÍ AMB ELS POETES VICENT ALONSO I ANNA MONTERO

 

• Els autors estan participant en un ampli programa d'activitats culturals i literàries.
• Diana Morant: "És un honor per a Gandia poder comptar amb aquests dos escriptors per arrencar aquest projecte tan il·lusionant".

L'Espai de Creació Literària de Gandia (Casa dels Escriptors de i Escriptors) ja s'ha posat en marxa amb l'estada dels primers escriptors, Vicent Alonso i Anna Montero. L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, i el regidor de Cultura, Joan Muñoz, han comparegut davant els mitjans de comunicació al costat dels autors per informar sobre aquest projecte, únic al territori valencià.

Gandia és la pàtria dels Clàssics i és ciutat literària. I aquesta iniciativa, en aquesta mateixa línia, pretén fomentar l'acollida d'escriptors i escriptores que puguen desenvolupar el seu treball creatiu alhora que recorren i coneixen l'entorn natural, gastronòmic, cultural, social o econòmic, el que donarà com a resultat un intercanvi d'experiències amb intel·lectuals de tots els països, que acabaran narrant el que la seua visita a la Safor els inspire.

D'altra banda, es pretén fer valdre el patrimoni històric de la ciutat. El projecte s'instal·la i dota de contingut l'edifici de l'Alqueria del Duc que s'obre a la ciutadania i als visitants amb una programació estable de visites guiades que permetran conéixer la importància històrica d'aquest noble espai vinculat als Borja, així com convertir l'immoble en un referent més de l'oferta cultural de Gandia. Amb l'Espai de Creació Literària, Gandia estrena el turisme literari.

Sobre els primers autors que han participat en el projecte, Diana Morant ha destacat que "Tots dos tenen l'honor d'estrenar l'Espai de Creació Literària de Gandia, però l'honor és de la ciutat per poder comptar amb aquestes dues personalitats tan reconegudes en el món de les lletres per iniciar aquest projecte tan il·lusionant".

Sobre els autors, Morant ha recordat que tots dos han estat guardonats amb el Premi Ausiàs March de Poesia. Aquests primers hostes de l'Alqueria del Duc com a seu de l'Espai de Creació Literària de Gandia, estan a la nostra ciutat del 3 al 7 d'abril. Així mateix, l'alcaldessa va recordar que l'Espai de Creació Literària està apadrinat pel Consell Valencià de Cultura.

El projecte respon a una iniciativa de l'Ajuntament de Gandia, que compta amb el suport del programa Cultura Resident, de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, i del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, sota el paraigua de la marca turística 'Territori Borja'.

Joan Muñoz ha explicat en què estan consistint les activitats durant l'estada dels dos escriptors. "Van assistir a l'acte de nomenament de Pasqual Molina com a Fill Predilecte, van visitar les estances de l'Alqueria del Duc a més d'haver mantingut una trobada amb representants polítics, tècnics municipals del departament de Cultura i Turisme i representants del món de la cultura de la ciutat". Fins a finalitzar l'estada, també està previst que Vicent Alonso i Anna Montero, assistisquen a diverses activitats culturals que es desenvolupen a la nostra ciutat fins diumenge que ve.

Anna Montero va agrair la invitació que ha permés la seua visita. "Per a nosaltres és un luxe tornar a Gandia. Per diverses raons solem vindre a la ciutat. Aquests dies estan sent d'una intensitat cultural important i estem vivint Gandia d'una manera diferent". Montero va destacar que "gràcies a aquest programa hem conegut la zona de l'Alqueria del Duc i el seu entorn. Per a nosaltres és un honor ser els iniciadors d'aquest projecte i aportar el nostre gra de sorra"

Vicent Alonso va voler incidir en el fet que la inspiració dels escriptors no és una cosa mecànica. "Per experiència puc afirmar que la inspiració sorgeix quan menys t'ho esperes però sempre està basada en la visita. La Casa dels Escrpitors va més enllà de la visita i el seu efecte" i ha destacat que "Gandia té l'obligació de complir obligatòriament amb l'objectiu de seguir mantenint el seu nivell cultural. Sense Gandia no s'entén la cultura valenciana"

La tècnica de Turisme, Karina Agut, ha explicat el web i la marca que s'ha creat al voltant de l'espai de creació literària: www.gandiacreacioliteraria.com.

"Entenem Gandia com una ciutat acollidora i molt hospitalària. Aquests dies hem compartit experiències i estem convençuts que els milers de turistes que ens visiten han de conéixer aquest llegat cultural i literari" va explicar Agut, qui ha destacat que "el web pretén vincular el vessant cultural amb la turística. Pretenem que la gent conega totes les experiències turístiques i culturals que els visitants poden realitzar durant la seua estada a la nostra ciutat".

Finalment, Vicente Frasquet, director de l'Hotel Bayrén i col·laborador del projecte, ha explicat com es valora el binomi turisme-cultura des del vessant empresarial. "Aquesta iniciativa obri la finestra a diferents opcions per captar nous grups de turistes".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.