laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: AyuGandia/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 05
de abril de 2019

CONCURS DE DIBUIX ESCOLAR PER A CELEBRAR EL DIA MUNDIAL SENSE TABAC

 

• Podran participar alumnes de 12 a 14 anys de centres escolars de Gandia. El dibuix guanyador tindrà com a premi una tablet i es publicarà en el cartell de la pròxima edició. Al segon se li regalarà un lot de llibres.
• L'objectiu és promoure entre els escolars hàbits saludables i conscienciar-los sobre les conseqüències del consum de drogues.
• El Consell de Joves de Gandia col·laborarà amb campanyes informatives en xarxes socials, l'intercanvi de “una cigarreta per una piruleta” a l'entrada i eixida dels col·legis i el dia 31 de maig (Dia mundial sense tabac) estarà en la plaça de l'Ajuntament.

Amb motiu de la celebració el 31 de maig del Dia mundial sense tabac, el departament de Sanitat i Polítiques Saludables, a través de la UPCCA i el Centre de Salut Pública de Gandia, organitzen l'IV Concurs de cartells sota el lema “Gandia lliure de fum de tabac”, amb l'objectiu de sensibilitzar i previndre el consum de tabac en la població jove.

Aquest matí ha sigut presentat en roda de premsa per la regidora delegada de Salut Pública i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada pel representant del Consell dels Joves de Gandia, Hèctor Juan Bofí.

Igual que en anys anteriors, aquesta iniciativa té com a objectiu previndre i treballar hàbits saludables i evitar que els joves s'inicien en el consum de tabac i altres drogues. ”El tabac causa 52.000 morts a Espanya cada any, la majoria de tipus cardiovascular. També cal tindre en compte que el seu consum pot provocar càncer”, ha dit la regidora, qui ha posat l'accent en la prevenció de tabaquisme en els centres escolars i en l'entorn familiar.

En aquest concurs poden participar alumnes de 12 a 14 anys dels centres escolars de Gandia. Cada concursant haurà de continuar la frase “Per a mi, el 31 de maig Dia mundial sense tabac, significa...” i acompanyar-la amb un dibuix que done suport al text.

Els dibuixos hauran de ser originals i es podrà presentar només un per persona. La tècnica serà lliure i es presentarà en paper grandària DIN A-4. En revers del cartell hauran d'aparéixer les dades de l'autor/a (nom, cognoms, centre escolar i curs).

Els dibuixos podran presentar-se des del 30 d'abril fins al 21 de maig, tots dos inclosos. Cada col·legi seleccionarà un treball per aula o unitat escolar. Hauran de presentar-se per registre d'entrada de l'Ajuntament, en un sobre tancat dirigit a la UPCCA del departament de Sanitat i Polítiques Saludables.

La valoració dels treballs i l'elecció dels cartells guanyadors es farà el 24 de maig. Tots els treballs presentats romandran exposats en la planta baixa de l'Ajuntament del 28 al 31 de maig.

El dia 31 de maig s'entregaran els premis en el Saló Laval de l'Ajuntament: 1r premi, una tablet i la publicació del seu dibuix en el cartell anunciador de la pròxima edició; 2n premi, un lot de llibres.

* El cartell anunciador d'aquesta edició mostra el dibuix guanyador de l'any passat de l'alumna de 1r d'ESO del col·legi Carmelites, Ángela Camarena Morant.

En aquesta campanya de conscienciació també participa el Consell dels Joves de Gandia, que ja porta molt de temps realitzant activitats en aquest sentit i apostant per alternatives d'oci saludable. Hèctor Juan ha comentat que entre les activitats que duran a terme destaquen una campanya informativa a través de les xarxes socials; del 27 al 31 de maig estaran davant dels centres escolars en els horaris d'entrada i eixida d’alumnes amb la campanya d'intercanvi “una cigarreta per una piruleta” i finalment, el dia 31 els representants del Consell dels Joves estaran informant davant de l'Ajuntament i acompanyaran a la regidora en l'acte de lliurament de premis del concurs de cartells.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.