laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Carolina Woodward/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 04
de abril de 2019

GANDIA CELEBRA LA 8 FIRA DEL MOTOR DEL 3 AL 5 DE MAIG

 

• La fira comercial comptarà amb 20.000 m2 a l'aire lliure en el centre de Gandia on més de 30 expositors, que representen 54 marques, mostraran les seues últimes novetats. S’hi amplia el nombre de participants respecte a l’edició anterior.

• Enguany es podran adquirir a bon preu vehicles (cotxes i motos) que a causa de la influència de la crisi econòmica en les vendes (baixada del 10%) han hagut de ser automatriculats pels concessionaris.

• El sector del motor a la ciutat de Gandia mou més de 1.200 treballs directes. Izquierdo: “La Fira del Motor de Gandia, ja consolidada després de huit edicions, suposa un impuls comercial innegable en el sector de l'hostaleria i el comerç de la ciutat durant els dies de celebració”.

La regidora de Polítiques Econòmiques i Innovació, Alicia Izquierdo, acompanyada pel president de l'Associació de Concessionaris de la Fira del Motor, Víctor Moll, i el president de Motos Racing Gandia, Toni Pérez, ha presentat aquest matí en roda de premsa la VIII edició de la Fira del Motor de Gandia, que se celebrarà en la nostra localitat del 3 al 5 de maig.

En un espai urbà amb 20.000 metres quadrats a l'aire lliure, l'exposició estarà situada entre el passeig de les Germaníes, plaça del Prado, plaça del Tirant i els carrers Major, Sant Francesc de Borja, Duc Alfons el Vell i Rausell.

Aquesta edició comptarà amb més de 30 expositors que representaran 54 marques i la ciutadania podrà contemplar amb detall més de 580 models, tenint tota la informació sobre les novetats i millors oportunitats que ofereixen els concessionaris i marques a l'hora d'adquirir els seus productes.

La distribució de les marques en l'espai que ocupa la fira serà similar a la de l'any anterior i està detallada en la seua pàgina web www.firamotorgandia.com, que posseeix un directori i on queden geolocalizats els diferents concessionaris i punxant sobre cada ubicació es desplega tota la seua informació.

Quant a cartelleria, la regidora ha comentat que “enguany s'ha apostat per una imatge potser més arriscada a nivell de disseny, amb una estètica naïf”. Apareix l'emblemàtic sòl del passeig de Germaníes, que representa el caràcter urbà de la fira, i uns vehicles de joguet, que simbolitzen a qui va dirigida: el públic familiar.

Com a novetat, aquesta edició inclou els estand de dues noves marques, a la plaça del Prado i enfront del Palau Ducal. Les motos també tindran un nou expositor en la plaça de l'Ajuntament.

Izquierdo ha recordat que la “Fira del Motor de Gandia, ja consolidada després de huit edicions, suposa un impuls comercial innegable en el sector de l'hostaleria i el comerç de la ciutat durant els dies de celebració”.

Víctor Moll ha assenyalat que “enguany el mercat econòmic s'està ressentint una mica i en el sector de l'automòbil especialment. Portem un trimestre en el qual , des de fa set anys, per primera vegada comptem amb una baixada d'un 10% en les matriculacions. Això ens ha portat al fet que, per a sostindre aqueixa caiguda del mercat, els concessionaris i les marques han estat automatriculant molts cotxes i això és una bona notícia per al consumidor perquè tots aqueixa cartera de vehicles automatriculats estarà disponible en la Fira amb grans ofertes per a la ciutadania. Seran grans i bones ofertes per necessitat, perquè necessitem donar eixida a aqueixos cotxes”. Hi haurà vehicles d'alta gamma de segona mà i també vehicles híbrids que “cada any hi ha més i pràcticament tots els fabricants compten amb unitats elèctriques i híbrides”, ha comentat Moll.

Davant les expectatives de vendes que presenta la Fira, Moll ha declarat que esperen repetir les dades del passat any en què es van matricular vehicles per valor de 6 milions d'euros, aproximadament. “Molta gent no canvia de vehicle per incertesa política o tecnològica (canvi a vehicle híbrid o elèctric)”.

Així mateix ha incidit en què aquestes fires del motor contribueixen a la renovació del parc mòbil. Espanya és el segon país d'Europa, després de Grècia, amb els vehicles més antics. “Un vehicle de gasoil amb 12 anys contamina com 100 vehicles dièsel actuals”, ha afegit Moll.

Per seua part, Toni Pérez ha mostrat la seua satisfacció per una “Fira que va creixent any rere any també en el món de la moto”. Els vehicles de dues rodes estaran situats en la plaça de l'Ajuntament i està prevista la participació d’ Alma de Acero i Moto Club Gandia que prepararà el típic “esmorzar motero” per als assistents.

Per a finalitzar, la regidora ha afegit que “comptarem amb una Fira del Motor superanimada perquè enguany coincideix amb la Fira d'Abril que se celebra als jardins de la Casa de la Marquesa i a més comptarem amb un Destapa’t especial el divendres 3 de maig”.

Els compareixents han coincidit que el sector del motor a la ciutat de Gandia mou més de 1.200 treballs directes, un sector qualificat que compta amb contractes estables i ben remunerats.

L'Ajuntament donarà a conéixer pròximament el dispositiu especial de seguretat i trànsit previst per als dies de la Fira del Motor. Com en anys anteriors, es facilitarà bons per al párquing del Prado durant el cap de setmana de la fira als propietaris de les cotxeres afectades.


Cartel anunciador

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.