laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Sona Baixet
Foto: XEPO W.S/2019
Fuente: LaCasaCalba
Valencia 04
de abril de 2019

EL SONA BAIXET ES CONSOLIDA COM EL FESTIVAL FAMILIAR DE REFERÈNCIA DE LES COMARQUES CENTRALS VALENCIANES

 

• La cinquena edició en Gandia i la segona a Godella d’aquest festival, celebrades el passat cap de setmana, han enregistrat un augment de públic, també del forà, fet que empenta LaCasaCalba per reeditar la proposta en pròximes edicions també en altres punts del País Valencià.

Finalitzada l’edició 2019 del Sona Baixet als municipis de Gandia i Godella, des de LaCasaCalba -entitat impulsora i coorganitzadora d’aquest festival-, arriba el moment de valorar aquest esdeveniment musical que, després de cinc edicions a la capital de la Safor i dues al cas de Godella, a l’Horta Nord, es consolida com una oferta cultural atractiva no sols per al públic familiar, sinó per a tot un segment de públic intergeneracional.

La qualitat dels espectacles del Sona Baixet, innovadors, alguns d’ells, consolidats, d’altres, fan de la seua proposta una barreja de solera artística i propostes novelles que ha aconseguit delitzar una part del seu públic (principalment el familiar), així com captar-ne de nou: “Entre aquest públic nou s’hi troba l’adult, que pot -o no- vindre amb la resta de la família, però que també se sent, en última instància, atret per la programació d’aquest festival. Això ens dóna una gran satisfacció ja que era un dels nostres objectius aconseguir trencar les barreres d’edats amb una programació atractiva per a tots els públics i creguem que ho hem aconseguit”, ha explicat Francesc Burgos, coordinador de LaCasaCalba.

Aquesta Aquesta intenció ha quedat palesa, entre d’altres, amb la incorporació del músic veterà Pau Riba al cartell del festival, tant al cas de Godella com al de Gandia: “Amb 72 anys, Pau Riba canta a menuts i també als grans, ensenyant que la gent gran té encara molt a dir, més enllà dels estereotips que sobre ella fa pesar aquesta societat de consum, basada en la moda i en la glori?cació de la joventut eterna. El Sona Baixet vol ser també una “escola de valors” a través de les arts. I aquest ha sigut un dels exemples d’això”. La Cris, artista gandiana emergent i participant assídua del Sona Baixet, ha re?ectit molt bé eixa intenció transformadora del festival en les conclusions que ha publicat a les seues xarxes socials, després del festival. I que conclouen així: “Construir esperanza es esto”.

Sona Baixet Fest Gandia: públics diversos per a un festival divers Per altra banda, des de LaCasaCalba també s’ha destacat la progressiva incorporació d’un públic forà al Sona Baixet, sobretot al cas de Gandia, ciutat turística per excel·lència.

De fet, en aquesta edició del festival a la capital de La Safor han passat públics vinguts, principalment, de les comarques centrals valencianes, però també de més enllà del nostre territori, des de ciutats com Madrid, Cadis, Jaén o les Illes Balears; fins i tot, d’altres països, com Holanda, Bèlgica, Itàlia o Anglaterra.

Per tal de reforçar aquesta tendència, des de LaCasaCalba posen l’accent en els esforços que han fet i que continuaran fent per barrejar la cultura feta ací i ara amb altres propostes que posen el toc internacional al festival, i obtindre, així, un “còctel de diversitat cultural”.

En aquesta edició, la mostra d’eixa voluntat ha quedat palesa amb les representacions de Pop Up, a càrrec de la veterana companyia italliana Teatro delle Briciole. Per altra banda, al repte de sumar nous públics “també ha contribuït, sens dubte, la consolidació del Sona Baixet dins l’oferta cultural de Gandia i la seua consideració dins de l’oferta turística del municipi, perquè això ha ajudat a situar el Sona Baixet en l’agenda dels i de les seues visitants”, ha explicat Francesc Burgos.

A més, ha destacat positivament que molts hotels publiciten el Sona Baixet entre els turistes: “Quan unim esforços les entitats públiques i privades per enfortir l’oferta turística-cultural de Gandia i crear sinèrgies, això es nota”. Des de LaCasaCalba destaquen, a més, el paper que ha jugat la ubicació del Sona Baixet, tant al cas de Godella, com al de Gandia.

“El festival sempre busca espais emblemàtics, per revelar noves cares i potencialitats dels mateixos, tant per al veïnat com dels visitants. Al cas de la Casa Marqués de González de Quirós de Gandia, la simultaneitat d’activitats en espais diversos ha sigut, un any més, un exemple d’allò que pot donar un espai tan singular com aquest”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.