valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la jornada
Foto: Xavi Herrero/2019

Fuente: Barcelona en Comú
Valencia 17
de marzo de 2019

ADA COLAU DENUNCIA LA CAMPANYA D’ERC, PSC, PDCAT I C’S PER FER FORA A LA “GENT COMUNA” DE LES INSTITUCIONS

 

• La cap de llista de Barcelona en Comú demana alçada de mires a un PSC i una ERC que han impedit una funerària pública només per interessos partidistes.
• Ada Colau: “Amb quina cara Elsa Artadi ve a defensar polítiques municipalistes quan el seu partit no ha fet més que retallar a Barcelona?”.

Més d’un miler de persones han omplert aquest migdia les Cotxeres de Sants en l’acte públic “Guanyem amb tu”, que marca el tret de sortida cap a les eleccions municipals, generals i europees. Ada Colau, Jaume Asens i Ernest Urtasun han tornat a l’espai on l’any 2014 es va presentar la candidatura municipalista que va dur Colau a ser la primera alcaldessa de la història de Barcelona el maig de 2015.

En la seva intervenció, Ada Colau ha denunciat la campanya d’ERC, PSC, PdCat i C’s per fer fora a la “gent comuna” de les institucions. “Demanaria al PSC i a ERC que deixin de pensar en la batalla partidista i que comencin a pensar amb alçada de mires, en fer polítiques d'esquerres, socials i comunes que són més necessàries que mai”, ha dit Colau.

D'altra banda, la cap de llista de Barcelona en Comú ha retret a Elsa Artadi que mentre ha estat al govern de Catalunya no hagi fet res per Barcelona més que imposar retallades en dependència, escoles bressol i seguretat. “Amb quina cara Elsa Artadi ve a defensar polítiques municipalistes quan el seu partit no ha fet més que retallar a Barcelona? I li pregunto: quin projecte té vostè per Barcelona?”.

Colau també ha denunciat la campanya de Manel Valls per fer fora la gent comuna. “Valls no té arguments, té diners. Qui l’està pagant? Democràticament seria molt saludable saber-ho”.

Ada Colau també ha dit no entendre que “davant l'ascens de la ultradreta, forces d'esquerres es dediquin a desgastar el govern més d'esquerres que ha tingut mai la ciutat de Barcelona”. En aquest sentit ha advertit que darrera de l'extrema dreta “hi ha molts diners i gent privilegiada que no vol que experiències com la de Barcelona tirin endavant”. Però ha afegit: “Hi ha una onada d'esperança a tot el planeta, és amb ella amb qui hem d'establir vincles. Hem de mirar endavant sense oblidar qui som ni perquè som aquí”.

Jaume Asens, tienent d’Alcaldia de Barcelona que encapçala la llista d’En Comú Podem al Congrés dels Diputats ha manifestat que “ara tenim un ajuntament que està al servei de la gent i no dels lobbies, com voldria Manuel Valls. No només hem demostrat que podíem guanyar, sinó que podíem governar millor”. I sobre la properes eleccions generals, Asens ha dit: “Volem anar a Madrid no a bloquejar la governabilitat sinó el tripartit de l'íbex 35, del tripartit de Colón. Volem que Catalunya sigui reconeguda com a nació i que els presos polítics i els exiliats tornin a casa però no ho podem fer sols. Volem la solidaritat amb tots els pobles d'Espanya, no ens és igual”. I a més ha dit: “som la opció útil per recuperar aquell republicanisme efectiu i no un republicanisme retòric”.

Per la seva banda, Ernest Urtasun candidat de Catalunya en Comú a les eleccions europees dintre de la candidatura d’Unidos Podemos, ha dit que “en aquesta nova Europa que imaginem, no hi ha futur sense que la política ambiental estigui al centre, sense un autèntic green new deal”. En aquest sentit, ha manifestat que “no tolerarem que el medi ambient sigui una moda, no es defensa celebrant una expo a Barcelona el 2030. El medi ambient es defensa amb polítiques concretes”. I ha recordat les polítiques de la ciutat de Barcelona amb el tramvia, les superilles o la posada en marxa de Barcelona Energia.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.