laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


José Pedro García
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 14
de marzo de 2019

JOSE PEDRO GARCÍA, ALMA MATER D'ESPURNA, SERÀ FILL ADOPTIU DE GANDIA A TÍTOL PÒSTUM

 

• L'Ajuntament de Gandia va a iniciar l'expedient per nomenar Fill Adoptiu a títol pòstum a qui va ser president, fundador i 'alma mater' de la Fundació Espurna, José Pedro García Canet. L'alcaldessa Diana Morant traslladarà demà a la Junta de Portaveus la proposta d'aquest reconeixement per la seua aprovació.

Jose Pedro García va néixer a Almoines en 1941, va residir a Gandia i va morir el passat dia 3 de febrer. La seua activitat professional va estar vinculada a la docència, ja que va ser professor de Física i Química a l'IES Maria Enríquez. García Canet va estar també lligat a diferents col·lectius socials, com ara al món de les Falles, on ha estat un històric de la comissió Falla Màrtirs.

José Pedro va emprendre al llarg de la seua trajectòria diferents projectes, un d'ells, especialment encomiable: la Fundació Espurna, el seu gran llegat a Gandia. Una institució que s'ha convertit en referent a la Comunitat Valenciana per la integració social i laboral de les persones amb capacitats diferents, per la seua inclusió i per la seua visibilitat. Hui, i vint anys després de la seua posada en marxa, prop de 300 persones formen part d'Espurna. Des del centre especial d'ocupació, els habitatges tutelats, treballant al restaurant Boga de la platja, i des de moltes altres iniciatives com la Volta a Peu, els integrants d'Espurna desenvolupen el seu projecte de vida d'una manera digna.

* És la segona vegada que l'Ajuntament de Gandia nomena un Fill Adoptiu a títol pòstum. El primer va ser el Pare Vicente Faus.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.