laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: AyuGandia/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 12
de marzo de 2019

GANDIA COMPTA AMB SET NOUS DESFIBRIL·LADORS SITUATS EN ELS CENTRES SOCIALS

 

• “Gandia és una ciutat cardiovascular segura”, segons la regidora de Polítiques Saludables, Liduvina Gil. La localitat compta amb set nous desfibril·ladors, dispositiu que permet l'aplicació de descàrregues elèctriques per a aconseguir el restabliment del ritme cardíac normal.
• Estaran situats en els centres socials i s'oferirà formació al personal per al seu maneig. Amb aquestes set unitats, la ciutat compta ja amb 27 desfibril·ladors en edificis públics.

La regidora delegada de Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha comparegut davant els mitjans de comunicació acompanyada pel representant del projecte Yo te salvo, Alfons Simó Guillem, per a informar de la implantació a la nostra ciutat de set nous desfibril·ladors, dispositius que permeten l'aplicació de descàrregues elèctriques per a aconseguir el restabliment del ritme cardíac normal en situacions d'emergència.

Concretament aniran situats en els centres socials de plaça El·líptica, Corea, Raval, Grau, Beniopa, Santa Anna i a la biblioteca central. En total, Gandia compta amb 27 desfibril·ladors repartits per edificis públics.

Segons les paraules de la regidora, “a Espanya cada any es produeixen més de 24.000 parades cardíaques; la majoria dels casos es produeixen fora d'un hospital i el temps que tarda l'ambulància és arribar és crucial per a salvar la vida”. La taxa de supervivència està al voltant del 5%. Segons les últimes estadístiques publicades, un 44,8% de la població desconeix en què consisteix una parada cardíaca; un 71,4% reconeix que no sabria com actuar davant una situació de parada súbita. Segons ha afirmat la regidora, “la parada cardíaca és un problema de salut pública de primera magnitud que requereix la intervenció de les administracions”. Durant aquesta última legislatura, Gandia ha anat incrementant la implantació de desfibril·ladors en centres públics fins a arribar a 27 unitats. La seua ubicació podrà ser consultada en la pàgina web municipal.

* Tots els aparells tenen un manteniment i una revisió anual perquè estiguen operatius en qualsevol situació d'emergència.

Alfons Simó, ha agraït a l'Ajuntament la seua implicació i ha recordat que el seu compromís passa per realitzar campanyes de conscienciació perquè la major part de la població sàpia el maneig d'aquests dispositius i poder salvar vides.

Finalment, la regidora ha recordat que, encara que el maneig no és complicat perque només cal seguir les instruccions de la gravació, en tots els llocs on estiguen situats els desfibril·ladors s'oferirà formació al personal que allí presta els seus serveis. També hi haurà cursos per a persones amb diversitat funcional. Es preveu que els establiments hostalers també compten amb aquests dispositius en breu.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.