laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


CEIP San Miguel
Foto: AyuTavernes/2019
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 12
de marzo de 2019

L’AJUNTAMENT ENTREGA LA MEMÒRIA VALORADA DE LES ACTUACIONS DEL PLA EDIFICANT EN EL CEIP SANT MIQUEL

 

• La Conselleria d’Educació ja posseeix el document detallat amb les actuacions de millora i necessitats del CEIP Sant Miquel per a que siguen aprovades, subvencionen els treballs i comencen a executar-se les obres.
• Este important projecte té un pressupost de més d’1 milió d’euros i es contemplen millores a les aules, l’habilitació d’un ascensor, l’ampliació del gimnàs, el menjador i la planta baixa de l’escola, la millora de la tanca exterior i l’enderrocament i reconstrucció del mur de contenció de la zona de jocs.

L’Ajuntament continua destinant esforços per a dur endavant les millores als centres educatius de Tavernes a través del Pla Edificant de la Generalitat, i recentment ha entregat a l’entitat la memòria valorada de les actuacions que es realitzaran al CEIP Sant Miquel i que ha de finançar la Conselleria d’Educació. Este important projecte té un pressupost de més d’1 milió d’euros i en ell es contemplen millores a les aules, l’habilitació d’un ascensor per a facilitar l’accessibilitat al centre educatiu, l’ampliació del gimnàs, el menjador i la planta baixa de l’escola, la millora de la tanca exterior i l’enderrocament i reconstrucció del mur de contenció de la zona de jocs, tot seguint les directrius marcades per la Conselleria.

Cal recordar que per a dur a terme el Pla Edificant la Conselleria d’Educació ha demanat la col·laboració dels ajuntaments per a acurtar els terminis d’execució i donar millor solucions a les necessitats dels centres educatius valencians. Per això, són els consistoris els que han de preparar les memòries valorades i els projectes de cada escola o institut per a agilitzar els terminis. Una vegada entregat, el cas del CEIP Sant Miquel de Tavernes, la Conselleria d’Educació donarà el vist-i-plau definitiu al projecte i subvencionarà les actuacions de millora que es realitzaran pròximament.

L’elaboració del primer projecte de millora d’un centre educatiu de Tavernes dins del Pla Edificant ha sigut costosa i llarga per les necessitats del col·legi i la importància de les actuacions, però el treball realitzat envers el CEIP Sant Miquel facilitarà l’elaboració dels projectes definitius per a la resta de centres, entre els què destaca una gran inversió a l’IES Jaume II el Just. Així, per tal d’agilitzar els terminis l’Ajuntament va decidir entregar la creació de la memòria valorada de les actuacions en el CEIP Sant Miquel a un estudi d’arquitectura extern al consistori. La prioritat de l’equip de govern sempre ha sigut donar solucions a les mancances dels centres educatius vallers i s’ha treballat colze a colze amb la Conselleria per a dur les millores endavant, encara que els tràmits burocràtics sempre són llargs i costosos.

D’altra banda, al mateix centre Sant Miquel, l’alumnat del taller T’Avalem de jardineria està col·laborant en la rehabilitació i posada en funcionament de l’hort escolar, realitzant així tasques d’eliminació d’herbes, desfer la terra compactada, afegir terra fèrtil i fer cavallons. Esta iniciativa serà molt beneficiosa per als joves alumnes del centre educatiu, ja que els permetrà estar en contacte amb la terra i aprendre el cicle de la naturalesa i les plantes de forma lúdica.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.