laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: AyuGandia/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 12
de marzo de 2019

GANDIA POSA EN MARXA EL DISPOSITIU ESPECIAL PER A FALLES

 

• L'Urbanet prolongarà el seu servei fins a les 00.00 hores i el divendres, dia 18 finalitzarà a la 01.30 del matí.
• 60 agents de la Policia Local vetllaran diàriament per la seguretat durant les festes.

La regidora delegada de Seguretat, Àngels Pérez; Marc Cuesta, Intendent Principal de la Policia Local de Gandia; i Carlos San Román, comissari de la Policia Nacional, han comparegut aquest matí en roda de premsa per explicar el dispositiu especial que es posarà en marxa de cara a la celebració de les falles a la nostra ciutat.

Pérez ha informat que ahir es va celebrar la Junta de Seguretat de Falles on van participar l'alcaldessa, Diana Morant; la vicealcaldessa, Lorena Milvaques; el subdelegat del Govern, José Roberto González; a més de representants del cos de la Guàrdia Civil, Bombers, així com Policia Autonòmica.

En primer lloc es va realitzar una valoració del dispositiu que es va dur endavant en les festes de Nadal i Reis. La valoració va ser molt positiva en general, posant-se de manifest la bona coordinació i col·laboració entre les forces de seguretat entre la Policia Local, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil que va fer que totes les festes es desenvoluparen sense incidents i que hi hagués un control important i compartit en la tasca diària de prevenció pel que fa a conductes relacionades amb l'ordenança de convivència i temes de seguretat ciutadana.

La regidora ha informat que ja han començat els talls de trànsit a causa del muntatge dels monuments fallers, la instal·lació de carpes i els trams dedicats a l'engalanament de carrers tot i que el gruix del muntatge de les falles s'iniciarà demà.

- Així, el trànsit al passeig de les Germanies quedarà tallat des de dijous 14 pel muntatge de la Falla c / Major i Passeig i seguirà tallat fins al dia 20 a les 08.00 hores.
- També quedaran tallats els accessos per entrar al passeig Germanies per la plaça Maria Enríquez, c / Oliva i c / Moran Roda.

TRANSPORT PÚBLIC

Des del dia 15 i fins al dia 19, la Marina Gandiense, no tindrà recorregut per dins de la ciutat i només tindrà el seu servei des de l'estació de Renfe fins a la platja i viceversa com ha succeït altres anys.

L'Urbanet si circularà per dins de la ciutat, amb algunes variacions en el seu recorregut habitual a causa del muntatge dels monuments. Mantindrà el seu horari habitual, però el dia 17 prolongarà el seu servei fins a les 00.00 i el dia 18 finalitzarà a les 01.30 del matí.

APARCAMENTS

- Funcionaran tots els pàrquings subterranis de la ciutat i es podran utilitzar les 12 zones d'estacionament alternatiu situades en diferents punts de la ciutat.
- Un altre dels punts que ha destacat Pérez és que no caldrà pagar a la zona blava des del dia 15 a les 14.00 hores fins al 20 de març.

SEGURETAT

Aquest any també s'ha donat difusió al bàndol des de l'ajuntament on s'expliquen els perills del material pirotècnic i que ha estat enviat a les escoles per explicar als nens el perill que existeix en la utilització dels coets i com fer ús dels que poden utilitzar.

Pel que fa als efectius que vetllaran per la seguretat, Marc Cuesta ha recordat que seran 60 els agents del cos de la Policia Local que estaran en patrulla diàriament al costat de 42 membres de Protecció Civil i efectius de la Policia Nacional i Creu Roja.

Carlos San Román, ha destacat que des de la Policia Nacional es porta treballant setmanes a la posada en marxa del dispositiu previ a les falles i que a partir del dia 14, començarà una nova fase on agents uniformats i de paisans vetllaran per la seguretat dels ciutadans i visitants, fent especial èmfasi en les activitats on es produiran molta concentració de persones com són les revetlles municipals i les mascletades.

"Reforçarem la tasca diària que realitzem en el dia a dia i incidirem en aspectes com la contractació d'empreses de seguretat privada per tal de millorar la col·laboració amb les falles". Finalment, el comissari ha recomanat a la població que "avise en el primer moment a la Policia quan creguen que s'estan produint situacions de risc o alguna incidència".

Per la seua banda, Marc Cuesta va incidir en el "gran esforç" que es realitza des del consistori i el Departament de Seguretat per garantir la seguretat dels milers de persones que estaran al carrer durant els dies de falles.

Cuesta ha destacat que aquest any s'ha tornat a posar a disposició de l'112, tots els emplaçaments de falles, carpes i recorreguts d'activitats falleres "per tal de poder actuar de la manera més ràpida possible en cas d'haver alguna incidència".

Finalment, Àngels Pérez ha volgut destacar i valorar la tasca important que fa el voluntariat de Protecció Civil, col·laborant amb la policia, tant en el lliurament de premis del dia 16, com en l'ofrena del dia 18 i les processons del dia 19, sinó també en l'ajuda imprescindible que proporcionen en l'extinció de les falles al costat del Cos de Bombers d'aquesta ciutat. "També vull destacar el paper de la Creu Roja que posarà en marxa a 40 voluntaris, ambulàncies i vehicles destinats a la coordinació i intervenció ràpida. Per això vull agrair a tot el voluntariat l'interés i l'esforç que dediquen perquè aquestes festes es desenvolupen de la millor manera possible".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.