valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Foto de familia tras la jornada
Foto: PLMassanassal/2019
Fuente: Policía Local de Massanassa
Valencia
07 de marzo de 2019

LA POLICIA LOCAL DE MASSANASSA PARTICIPA EN EL II CONGRÉS INTERNACIONAL DE POLICIES LOCALES

 

• L'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha celebrat, els dies 6 i 7 de març, el seu II Congrés Internacional de Policies Locals que, sota el lema ‘Compromesos amb la igualtat i la seguretat’, s'ha centrat en el paper de la dona i en com està integrada en les diferents forces i cossos de seguretat.

A través de cinc taules redones, els ponents han donat a conéixer les aportacions que ha realitzat la dona a aquestes forces i cossos de seguretat i han analitzat la implicació i compromís de tots els seus integrants per aconseguir que la igualtat entre dones i homes siga real i efectiva dins de les seues organitzacions.

Destacar que, al costat de comandaments importants de Policia Local, Protecció Ciutadana, magistrats, Guàrdia Civil, Policia Nacional i diferents càrrecs polítics i judicials de la Comunitat Valenciana, han debatut representants de les autonomies basca, catalana, andalusa, així com una Oficial de la Policia Metropolitana de Nova York i l'alcaldessa i el secretari de Seguretat Pública del municipi d’Escobedo, en Nuevo León, Mèxic.

Tots ells han posat de manifest, a través de la seua experiència, la situació de la igualtat de gènere en la Policia Local, Autonòmica i Nacional, així com l'evolució i les perspectives de futur de la presència femenina en una professió que continua sent majoritàriament masculina.

També s’ha abordat el tractament jurídic-policial de la violència de gènere. Perquè aquest congrés ha volgut, a més, commemorar el Dia Internacional de la Dona, reconeixent a les dones que van optar per incorporar-se no solament al món laboral, sinó a una professió, com és la de Policia, amb els matisos que comporta de sacrifici, disponibilitat, intervencions dures i arriscades, preparació específica i, sobretot, innovació en el seu accés a un món tradicionalment d'homes.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.