laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la presentación
Foto: AyuOliva/2019
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia
07 de marzo de 2019

LA FILADA PIRATES D’OLIVA PRESENTA EL PROJECTE ‘ENGINY FESTER’

 

• Es tracta d’una extensa programació que dóna inici aquest dissabte 9 de març i que finalitzarà el 19 de juliol.
• En la iniciativa col·labora l’Ajuntament d’Oliva a través de les Regidories de Cultura, Patrimoni, Turisme i Festes.

Aquest matí s’ha presentat oficialment a l’Ajuntament d’Oliva un nou projecte fester a la ciutat, encapçalat per la Filada Pirates. Un projecte ambiciós i que té com a nexe central l’antic edifici de l’Enginy d’Oliva. A la presentació han estat presents la presidenta i secretària de la Filada Pirates, Mónica Maurí i Lorena Císcar, respectivament; el regidor de Cultura Enric Escrivà, i l’arquitecte Enric Pellicer.

Enguany des de la Filada Pirates d’Oliva, s’ha cregut convenient posar en valor i difondre una part del patrimoni històric local. “Així hem cregut importantíssim fixar l’atenció en un edifici localitzat ben a prop de la nostra seu social, una construcció que forma part del nostre barri, i sobre la qual fins i tot hem gaudit durant els dies grans de la nostra festa”, explicaven des de la filada.

El regidor de Cultura, Enric Escrivà, ha agraït a la Filada Pirates la posada en marxa d’aquest projecte cultural que tindrà com a centre neuràlgic el centre històric de la nostra ciutat. “Valorem molt positivament l’esforç organitzatiu per a difondre i posar en valor una part tan important del patrimoni local; festa i cultura no estan barallades, i la Filà Pirates ja fa temps que ho demostra”.

“L’Enginy del Sucre ha restat impassible i una tant amagat entre algunes de les cases de la vila durant anys i anys. Tot i que sembla, ara sí, que la seua recuperació arquitectònica i social és imminent, des de la nostra associació i com a part de la societat civil olivera, volem aportar el nostre gra d’arena per tal que aquest objectiu es convertisca en realitat. I ho farem com millor sabem fer, fent festa, però esta vegada assaborint la nostra història i cultura, per això enguany vos presentem un nou projecte: l’Enginy Fester.”

“La millor forma de protegir el patrimoni es explicant-lo. Si es coneix, s’aprecia. Si s’aprecia es protegeix. Si som capaços de mostrar-li al ciudatà allò que va ser l’Enginy, no només recuperarem la seua memòria, sinó que també el mantindrem viu”, assenyalava la presidenta de la filada, Mónica Maurí. També ha volgut agrair la col·laboració a l’Ajuntament d’Oliva i molt especialment a les Regidories que col·laboren: Cultura, Patrimoni, Turisme i Festes .

La filada realitza des de 2010 una desfilada amb música festera anomenada ‘Entradeta de l’Enginy’, el seu recorregut connecta les places històriques del raval i de la vila d’Oliva. Aquest any serà la Xa edició d’esta entradeta, la qual ha esdevingut, amb els anys, en un dels actes més especials per a la família pirata, però també per a festers d’altres filades, veïns, i amants del conjunt del barri antic. “S’ha convertit, amb el treball de tots, en un referent dins de la festa de Moros i Cristians al nostre poble, i per això ho volem celebrar.”

“Amb tots aquests antecedents, i amb el suport de l’Ajuntament d’Oliva, el 2019 anem mes enllà. Hem preparat tota una programació amb diferents tipus d’activitats que complementen les ja esmentades, i de les quals podrà gaudir la ciutadania en general, festera i no festera. Esperem la vostra participació”, explicava la secretària de la Filada Pirates, Lorena Císcar.


Cartel anunciador

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.