laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la presentación
Foto: AyuAlquería/2019
Fuente: Ayuntamiento de l’Alqueria de la Comtessa
Valencia
06 de marzo de 2019

L’ALQUERIA DE LA COMTESSA ACULL LA XIX TROBADA D’AMES DE CASA TYRIUS DE LA SAFOR

 

• Aquest divendres, 8 de març, coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Dona, l’Alqueria de la Comtessa es convertirà en seu de la XIX Trobada d’Ames de Casa Tyrius de La Safor.

Hui, la presidenta de l’Associació d’Ames de Casa Tyrius de l’Alqueria de la Comtessa, Mariluz Blasco, i l’alcalde de la localitat, Voro Femenia, han presentat el cartell i la programació de la Trobada, a la qual s’estima que participaran al voltant de 400 dones.

Per a celebrar la Trobada i el Dia de la Dona, col·lectius d’Ames de Casa Tyrius de diversos pobles de La Safor participaran en les diferents activitats que s’han programat per aquest divendres.

L’acte començarà cap a les 9.30 hores amb la recepció de totes les participants per a, a continuació, esmorzar a l’Ermita dels Sants de la Pedra. En acabar, hi haurà una visita pel poble amb la Colla de Tabaleters i Dolçainers de l’Alqueria de la Comtessa i amb la geganta Beatriu d’Urrea.

Durant el matí les assistents podran gaudir de les diverses exposicions programades, com la de boixets i tul, ciris pasquals, eines antigues, etcètera. A les 12.30 hores hi haurà missa a l’església Sant Pere i Sant Pau. I a les 13.30 hores està prevista l’eixida amb autobús cap al dinar, que tindrà lloc al restaurant Brisas del Mar.

“Estem molt contentes de rebre a totes les participants de la Trobada per a celebrar juntes un dia tan marcat com és el Dia Internacional de la Dona”, assenyala la presidenta de les Ames de Casa Tyrius de l’Alqueria, Mariluz Blasco.

Voro Femenia coincideix amb la presidenta de les Ames de Casa del municipi. A més, afegeix que “es tracta d’un esdeveniment important a la comarca, i és molt beneficiós per a la localitat perquè els pobles del voltant puguen conéixer el nostre poble i la nostra gent”.

EL 8 DE MARÇ PENJA EL DAVANTAL AL BALCÓ

L’Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa, seguint la campanya “Penja el teu davantal al balcó”, convida a les veïnes del poble a penjar el seu davantal al balcó de les cases per a mostrar el seu suport a la vaga feminista d’aquest divendres, 8 de març, per a sumar-se a la reivindicació dels drets de les dones, i per a rebre a les participants de la XIX Trobada de Dones Tyrius de La Safor.

MES DE LA DONA A L’ALQUERIA DE LA COMTESSA

Així mateix, l’Alqueria comença hui amb les activitats programades per al Mes de la Dona amb la projecció de la pel·lícula “Las sufragistas”. El dimecres 13 de març es durà a terme una escape room contra la violència de gènere per a totes les dones del municipi.

I, per a posar el punt final al Mes de la Dona, el dijous 14 de març es farà la presentació del llibre “La cuina de les Comtesses”, un llibre de cuina tradicional valenciana realitzat amb les receptes de les dones de l’Alqueria de la Comtessa.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.