laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la visita
Foto: AyuGandia/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 04
de marzo de 2019

LES OBRES D'ACCÉS SUD AL PORT DE GANDIA ESTARAN FINALITZADES EN EL MES D'ABRIL

 

• El Ministre de Foment, José Luis Ábalos; el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio; l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; acompanyats per membres del govern municipal, representants de la Demarcació de Carreteres, l'empresa constructora i entitats empresarials de la ciutat, han visitat aquest matí les obres de l'accés Sud al port de Gandia.

L'accés Sud ha suposat una inversió de 21 milions d'euros per part del Ministeri de Foment. Com singularitat destaca el pont sobre el riu Serpis, una estructura de 190 metres de longitud i 17,60 metres d'ample. Les obres es van iniciar el 2012, però es van paralitzar per ser represes en 2015.

La iniciativa millorarà les comunicacions i descongestionarà el trànsit que es produeix sobretot durant l'estiu i eliminarà el trànsit portuari en la trama urbana del Grau. A més, augmentarà la seguretat amb la construcció de rotondes que eliminen els punts negres existents, evitant accidents, alhora que millora l'accés al nou hospital comarcal de Gandia.

També s'ha destacat l'impuls que suposarà la infraestructura per al creixement econòmic del Port i la ciutat, ja que en millorar l'eficiència en el transport en carretera, seran més les empreses que invertiran al Port.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha qualificat la infraestructura com "bàsica per a la nostra ciutat". "És una infraestructura que ens converteix en una ciutat més competitiva i que resol problemes de mobilitat i seguretat a més d'alliberar al Grau de la circulació de càrrega pesada, fet que suposa un avantatge afegit per al sector turístic" "És una gran notícia que aquesta obra estiga a punt d'acabar, i com a alcaldessa vull agrair al Govern d'Espanya la seua implicació amb la nostra ciutat i per compartir una ambició que va començar a prendre forma fa més d'una dècada amb el govern de Jose Manuel Orengo".

Per la seua banda, Jose Luis Ábalos, va posar en valor la infraestructura. "Hem pogut comprovar l'alt grau d'avanç de l'obra i ja podem anunciar que tenim una data d'obertura que tindrà lloc el pròxim mes d'abril" "Després de conéixer l'abast de l'actuació i el que significa per a Gandia i la comarca, puc afirmar que ens sentim molt satisfets" i afegia que des del punt de vista portuari "facilita i consolida la importància del port de València i els seus ports vinculats. Són actuacions que transcendeixen al mandat d'un govern per la seua complexitat i inversió i que han tingut en compte als veïns per mitigar l'impacte dels treballs".

"Vull reconéixer a totes aquelles persones que en el seu dia van tindre la visió estratègica que culminarà en breu amb aquesta infraestructura perquè la ciutadania de la comarca i Gandia puguen gaudir dels avantatges que suposa el nou accés" va finalitzar el Ministre.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.