laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: AyuTavernes/2019
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 15
de febrero de 2019

TAVERNES ACULL LA COMISSIÓ DE TREBALL DEL PROJECTE DE RECUPERACIÓ DEL TRAÇAT DE L’ANTIC TRENET CARCAIXENT-DÉNIA COM A VIA VERDA

 

• L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Josep Llàcer, han presidit esta reunió de treball, en la què s’han presentat diferents propostes per al tram valler de la via verda.
• La jornada de treball també ha servit per a fer un seguiment general a l’ambiciós projecte entre comarques, per a presentar i avaluar els avanços que s’han realitzat fins el moment i posar en comú les futures accions dels municipis implicats.

La Casa de la Cultura de Tavernes ha acollit esta matí una comissió de treball permanent del projecte de recuperació del Traçat de l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia mitjançant una via verda que unirà distintes comarques i pobles valencians. L’Ajuntament de Tavernes ha organitzat esta reunió en la què han participat l’alcalde, Jordi Juan, i el regidor d’Urbanisme i Medi Ambient, Josep Llàcer, a més de tècnics del consistori valler. La jornada de treball ha servit per a fer un seguiment general a l’ambiciós projecte entre comarques, per a presentar i avaluar els avanços que s’han realitzat fins el moment i posar en comú les futures accions dels municipis implicats.

El projecte de recuperació d’esta línia antigament ferroviària suposarà comptar amb un eix vertebrador al territori valencià mitjançant una via verda que esdevindrà una xarxa ciclopeatonal, que a la vegada fomentarà l’activitat física, el respecte pel medi ambient i el turisme sostenible d’interior i de costa. Per al projecte ja s’ha realitzat un estudi de factibilitat, i comptarà amb una longitud de més de 52 quilòmetres de via cicloturista, senderista i per a persones amb mobilitat reduïda des d’Alzira fins al nord de la província d’Alacant. Actualment, el tram ja està habilitat des d’Alzira fins la zona del Portitxol.

La comissió ha estat presidida pel diputat de Medi Ambient, Josep Bort, el subdirector general de Mobilitat i Obres Públiques de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Llin, el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez, el president de la Mancomunitat de la Safor, Tomás Ferrandis, i el regidor de Medi Ambient d’Alzira, Pep Carreres. També han assistit a la reunió de treball distints alcaldes dels municipis implicats com Benifairó, Xeresa, la Barraca d’Aigües Vives, Guadassuar o Carcaixent.

L’Ajuntament de Tavernes ha presentat diverses propostes per a continuar la via verda una vegada es concreten els trams de Simat i Benifairó per a ampliar la línia ciclopeatonal en direcció a Xeraco.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.