laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la presentación del proyecto
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 14
de febrero de 2019

PRESENTAT EL PROJECTE DE REMODELACIÓ DEL CLUB NÀUTIC DE GANDIA

 

• Diana Morant: "La reforma del Nàutic és un projecte de ciutat i suposarà una vertadera revolució en un moment que ja està en marxa la gran transformació del port, Grau i platja".
• L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha participat aquest matí en l'acte de presentació del projecte de remodelació del Reial Club Nàutic de Gandia celebrat aquest matí a Foment.
• Morant va participar en l'acte acompanyada pel director del Reial Club Nàutic de Gandia, Daniel Vidal i els arquitectes del projecte, Jaume Sanahuja i Jesús Céspedes.

Van acudir a la presentació directius i socis del Reial Club Nàutic de Gandia; el president de FAES, Miguel Todolí; el president de Foment d'Agricultura, Indústria i Comerç, Joaquín Bernabeu; el president dels Clubs Nàutics de la Comunitat Valenciana, Jose Antonio Chapa; integrants de la Mesa de Turisme de Gandia; així com membres de la corporació municipal i representants empresarials.

Morant ha recordat que el Reial Club Nàutic de Gandia va ser fundat el 1957 i que des d'aleshores ha suposat un lloc de trobada i referència de la ciutat, a més d'un reclam turístic. "La reforma del Nàutic és un projecte de ciutat i suposarà una veritable revolució en un moment que ja està en marxa la gran transformació del port i la modernització del Grau i la platja Gràcies a una inversió publicoprivada de més de 73 milions d'euros en 10 projectes com, la remodelació del Club Nàutic; l'ampliació del Port; l'accés sud; el bulevard Natzaret-Oliva; l'hotel Caleia Gandia Spa o la línia marítima que enllaça amb les Illes Balears”.

"Feia dècades, des de la remodelació del Passeig Marítim, que no hi havia hagut una injecció econòmica d'aquesta envergadura. Diuen que sempre hi ha un moment capaç d'obrir una finestra perquè entre el futur. I a Gandia, aquest moment ha arribat" va declarar Morant qui explicat que aquest tipus de projectes humanitzen els espais, milloren la qualitat de vida de la ciutadania, són respectuosos amb el medi ambient i suposen un imant per a aquells que vénen a visitar-nos. "Nosaltres ho tenim clar: una bona ciutat per fer turisme ha de ser primer una bona ciutat per viure. I Gandia s'ha convertit en una ciutat molt atractiva per invertir".

Sobre el projecte, durant l'acte s'ha explicat que comptarà amb una inversió de quatre milions d'euros, dos anys d'execució i que pretén ser una iniciativa que s'obri a la ciutadania que permetrà al Club Nàutic interactuar amb els visitants. Contempla l'actuació sobre 55.000 metres quadrats, inclosa la làmina d'aigua.

La remodelació del Club Nàutic serà aprovada pel Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València en una sessió que, de manera excepcional, se celebrarà demà al Palau Ducal.

L'alcaldessa i màxima representant en matèria turística de la ciutat, ha destacat quatre grans aspectes que suposarà aquesta remodelació.

En primer lloc, ha afirmat que suposarà un revulsiu per al turisme de qualitat i augmentarà el prestigi com a destinació turística. "Hem de recordar que Gandia ja està posicionada com una de les destinacions més desitjats d'Espanya per passar les vacances d'estiu. Segons Trivago, és la quarta destinació turística d'Espanya amb major creixement" va afirmar l'alcaldessa.

El segon punt destacat serà l'ajuda que prestarà a aconseguir els reptes de la desestacionalització i millorar la rendibilitat turística.

El tercer punt favorable de la iniciativa, és que amplia i millora l'oferta d'esports nàutics, tant a l'estiu com a l'hivern. Actualment passen anualment 2.500 xiquets i xiquetes de la Comunitat Valenciana pel Club Nàutic, "una circumstància que hem de posar en valor i treballar conjuntament".

Finalment, Morant s'ha mostrat convençuda que el nou Nàutic dinamitzarà la zona de la platja i generarà economia i llocs de treball.

El director del Reial Club Nàutic de Gandia, Daniel Vidal, ha afirmat que es tracta d'un "projecte de ciutat" i que han estat prop de 8 anys els que ha costat arribar al moment de la presentació.

Sobre el projecte, Vidal ha afirmat que "hem treballat molt per obrir el Club a la ciutat i aconseguir que el projecte siga econòmicament viable per als socis que són els que afrontaran el cost econòmic". "Hem definit nous espais com el passeig de locals comercials i estem estudiant tindre un varadero com a complement a les activitats que desenvoluparem" "Podrem albergar embarcacions que en l'actualitat no tenen cabuda a les nostres instal·lacions perquè s'ha detectat una demanda en aquest aspecte. Passarem a tindre 225 amarraments i dotarem de millors serveis als propietaris de les embarcacions".

El president del Club també va fer èmfasi en el fet que les escoles de vela, rem i caiac també tindran el seu espai per continuar realitzant la tasca d'apropar el mar i l'esport.

SOBRE EL PROJECTE:

- Contempla la remodelació integral de la dàrsena esportiva amb la remodelació dels molls i pantalans, dotant-los de serveis d'última tecnologia.
- Renovació de la vora de la dàrsena (zona de l'actual aparcament) per ampliar la zona de vianants.
- Condicionament de les instal·lacions del Moll dels Borja per a albergar nous amarratges.
- Demolició integral de l'actual edifici i construcció d'un de nou que s'adapta al paisatge urbà i entorn.
- Actuar en el punt de trobada entre el passeig Marítim i el Moll dels Borja per a crear una nova zona d'encontre.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.