laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la reunión
Foto: AyuGandia/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 08
de febrero de 2019

EL CONSELL DE LA DIVERSITAT LGTBI DE GANDIA PREPARA ELS ACTES DE L’ORGULL 2019

 

• La intenció és consolidar i institucionalitzar la data al mes de juny.
• Es valora positivament la presència a l’espai de Turisme lgtbi de la Comunitat Valenciana amb la guia “Gandia, ciutat orgullosa de la seua diversitat”, elaborada per l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives i l’Associació Poliqroma.
• L’Ajuntament tornarà a patrocinar la segona edició del Premi “Gandia Pride, Orgull Gandia” al monuments o escenes falleres de les Falles de Gandia que millor tracten la diversitat afectiva-sexual, de gènere i familiar 2019.

La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, presidia ahir la reunió del Consell de la Diversitat Lgtbi de Gandia.

Entre les punts de l’ordre del dia cal destacar, en primer lloc, creació d’un grup de treball per a començar a preparar la quarta edició de la Gandia Pride, Orgull Gandia, que es celebrarà al mes de juny, al voltant de la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull Lgtbi, el 28 de juny. S’hi va coincidir, una vegada superat el període de prova, de la necessitat de consolidar i institucionalitzar l’Orgull Gandia amb una data fixa al calendari anual de celebracions de la nostra ciutat, seguint el model de les anteriors edicions.

És a dir, donar visibilitat a la diversitat afectiu-sexual, reivindicar els drets i el respecte cap a les persones lgtbi posant l’accent en la cultura. També d’una forma oberta a la ciutadania, per això es busca la col·laboració d’altres col·lectius i associacions de la ciutat, com ara el Consell dels Joves de Gandia, Saforíssims, les Falles, el comerç i l’hostaleria, etc...

D’altra banda, també es va fer balanç de la presència de Gandia a Fitur 2019 dins l’espai de Turisme LGTBI de la Comunitat Valenciana. Com a novetat, l’àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb l’associació sociocultural Poliqroma hi presentava la guia “Gandia, ciutat orgullosa de la seua diversitat”. S’hi mostrava la ciutat com a destinació Lgtbifriendly des de totes les vessants: la cultural, gastronòmica, comercial, les seus platges, rutes, etc...

També oferint un resum de les activitats que des del departament de Diversitat, en col·laboració amb col·lectius lgtbi i el Consell Municipal de la Diversitat, realitzen durant tot l’any per a donar visibilitat a les reivindicacions lgtbi i conscienciar la ciutadania del respecte cap a la diversitat. Però no són accions per a la comunitat lgtbi en exclusiva, sinó per gaudir d’una ciutat oberta i respectuosa: Un passeig per les platges de Gandia, la natura, Gandia i les seues festes inclusives, per la ciutat amb història, comercial, gastronòmica...

Amb tres edicions de la Gandia Pride-Orgull Gandia, el festival de curtmetratges Mostra’t, especial LGTBI; el Festival-Concurs “Mostra’t Gandia” dedicat a les minories; el I Fòrum “Mosttrans”, o el teixit associatiu lgtbi… Per a pròximes edicions de Fitur es pretén ampliar les accions per a fer més visible la presència de Gandia com a destinació lgtbifriendly.

Finalment, es va informar de les bases per a la segona edició del Premi “Gandia Pride, Orgull Gandia” al monuments o escenes falleres que millor tracten la diversitat afectiva-sexual, de gènere i familiar 2019. Cal dir, que es va valorar molt positivament la primera edició, en la qual van participar 20 de les 23 comissions falleres.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.