laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la reunión
Foto: AyuGandia/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 07
de febrero de 2019

DIANA MORANT BUSCA LA COMPLICITAT DE SAGUNT, VALÈNCIA I L'AUTORITAT PORTUÀRIA PER A LA REINCORPORACIÓ DE GANDIA EN EL CONSELL D'ADMINISTRACIÓ

 

• L'alcaldessa participa en les jornades "Nuevos Viejos Puertos", organitzades per La Marina de València, al costat de Joan Ribó, Quico Hernández, Vicent Llorens i Aurelio Martínez.
• Diana Morant: "Estem tornant a la ciutadania l'espai del port perquè volem que siga també l'espai de les persones i un espai d'oportunitats".

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha participat aquest matí en l'obertura de les Jornades "Nuevos Viejos Puertos", organitzades per la Marina de València, al costat dels alcaldes de València i Sagunt, Joan Ribó i Quico Hernández, respectivament; al president de l'Autoritat Portuària de València, Aurelio Martínez; i al director general de la Marina de València, Vicent Llorens. En aquesta trobada, alcaldes valencians, representants polítics, experts, activistes i ciutadans han abordat el valor públic i productiu dels ports històrics.

La màxima representant municipal ha aprofitat aquesta jornada per a buscar la complicitat de Sagunt, València i l'Autoritat Portuària per tal d'impulsar la reincorporació de Gandia com a membre del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de València, després d'una dècada fora d'ell, donada la importància del port gandià en l'àmbit de la Comunitat Valenciana.

L'alcaldessa ha destacat la bona sintonia entre l'Ajuntament i l'Autoritat Portuària durant tota la legislatura: A Gandia sempre se la convida a assistir als Consells que se celebren de manera periòdica i, a més, s'ha creat una comissió del port de Gandia que presideix Diana Morant.

Durant la seua intervenció, Morant també ha posat èmfasi en la fortalesa i els avantatges que per a una ciutat suposa tindre un port: multiplica les opcions de qualsevol empresa per comercialitzar els seus productes a l'exterior, o bé importar la matèria primera que necessite amb un important estalvi de recursos. Les ciutats amb port "som conscients de la importància estratègica que suposa per a l'economia i la societat".

L'alcaldessa ha assenyalat que en l'actualitat, a Gandia, "estem tornant a la ciutadania l'espai del port perquè volem que siga també l'espai de les persones i un espai d'oportunitats". Morant ha incidit en la "gran transformació del nostre front marítim", una transformació ja visible amb la nova passarel·la a l'espigó Nord; l'accés sud al port; la connexió marítima amb les Illes Balears, o la recuperació dels coberts amb usos culturals, pesquers i científics.

"En el nostre repte de convertir el port en un espai de qualitat i punta de llança per a la ciutat, hem posat en marxa 10 projectes d'inversió pública i privada que afavoriran l'augment de la competitivitat del port comercial, generaran economia i ompliran de vida el districte pesquer, que reforçarà el seu atractiu turístic. Projectes que van des de l'ampliació i modernització del port, la millora d'accessos i la creació de bulevards, passarel·les i xarxa de carril-bici o el projecte de remodelació integral del club nàutic", va declarar Morant.

L'alcaldessa va finalitzar destacant que des del govern de Gandia "volem seguir oberts a col·laborar amb l'Autoritat Portuària de València, però també estem disposats a impulsar qualsevol iniciativa que afavorisca una gestió àgil, transparent i propera dels nostres vells ports, des d'on volem continuar somiant i projectant com a poble".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.