laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 07
de febrero de 2019

EL PLA DE DINAMITZACIÓ DE MARXUQUERA HA REALITZAT MÉS DE 220 ACTIVITATS FAMILIARS

 

• El programa municipal va nàixer a principi de legislatura amb l’objectiu de dotar d’activitats el nou centre social i dinamitzar el barri.
• El president de la Junta de Districte, Xavi Ródenas, ha presentat la nova programació de febrer i març, que inclou el cicle Música al Terrat (Vi Blau i Clara Andrés), observació d’estels, tallers de fang, de trasvasaments, d’ocells hivernants, taula rodona sobre criança natural i respectuosa, excursió guiada al Morabit i a la Cova de les Mervalles...

El president de la Junta de Districte de Marxuquera, Xavi Ródenas, ha presentat aquest matí la nova programació d’activitats per als mesos de febrer i març del Pla de Dinamització de Marxuquera.

Ródenas ha aprofitat per destacar l’èxit del programa nascut a principis de la legislatura i que ha realitzat ja 220 activitats al centre social o als voltants de l’Ermita, familiars i gratuïtes en la seua majoria: “Des de la nova Junta de Districte ens vam marcar com a objectius dotar d’activitats al centre social i dinamitzar el barri. Fa quatre anys ens vam trobar un centre social que va costar més d’1’5 milions d’€, però que estava buit de continguts, sense utilitat. Hem posat un conserge al matí i a la vesprada, que ha permés que l’utilitzen per a les seues activitats 7 col·lectius del barri. A més a més, amb recursos propis de la junta de districte vam engegar el Pla de Dinamització de Marxuquera, amb activitats familiars per a dinamitzar el barri i atraure visitants”, ha explicat.

El regidor de Més Gandia també ha destacat que, amb recursos propis, s’ha creat al centre social l’espai de criança natural, que ha sigut un èxit i uqe, més enllà de les activitats que s’hi realitzen, està sent molt utilitzat pel veïnat. És l’únic centre social de Gandia que disposa d’aquest espai.

PROGRAMACIÓ GENER-FEBRER

- Una de les activitats ja consolidades són les observacions d’estels, que organitza el Col·lectiu Astronomia de la Safor, al Terrat del centre social de Marxuquera. Tindran lloc els dies 8 de febrer, 1 i 28 de març, a les 20 h i cal confirmar telefònicament, telefonant al centre el mateix dia.

- El Cicle Música al Terrat (del centre social) portarà els concerts de Vi Blau (diumenge 10 de febrer) i Clara Andrés (diumenge 10 de març), a les 12 h, amb entrada lliure. “El cicle ha resultat un èxit i ja hi han passat molts grups de la comarca i el País Valencià, guanyant-se un espai propi dins el panorama de la música en valencià. Per això, ens agradaria que perdurara en el temps”.

- Empar Faus impartirà els taller de fang al centre social, el dissabte 16 de febrer, a les 17.30 h.

- El dissabte 2 de març, a les 17.30 h, a l’espai criança natural del centre social, i haurà un taller de transvassaments, a càrrec de Niu de Llavors.

- Un altre taller, el d’ocells hivernants, el realitzarà Pau Lucio el dissabte 9 de març, a les 10 h, al Centre d’Interpretació Parpalló-Borrell, dins les activitats de l’agenda XiveGa’t. El preu és de 5 €.

- Niu de Llavors proposa una taula rodona sobre criança natural i respectuosa el dissabte 23 de març, a les 20 h, al centre social.

- Finalment, el dissabte 30 de març, a les 10 h, hi haurà una excursió guiada per un arqueòleg, des del centre social, al Morabit i a la Cova de les Meravelles. S’emmarca dins les activitats de l’agenda XiveGa’t i el preu és de 3 €.

Finalment, Ródenas ha recordat que ell personalment atèn el veïnat els dijous, de 19 a 21 h, al Centre Social de Marxuquera.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.