laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Labores de pulverización
Foto: AyuOliva/2019
Fuente: Ayuntamiento de Oliva
Valencia
06 de febrero de 2019

SALUT PÚBLICA CONTINUA AMB EL TRACTAMENT CONTRA LA PLAGA DE LA PROCESSIONÀRIA DEL PI A OLIVA

 

• La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament d’Oliva informa que, des del mes d’octubre de l’any passat, està en marxa el tractament biològic contra la plaga denominada processionària del pi, que afecta una sèrie de pins ubicats a la muntanya de Santa Anna i diversos punts del terme municipal.

En aquests moments, l’empresa encarregada de realitzar aquests tractaments ha efectuat tractaments correctius al llarg del passat gener a diverses zones de pins de la platja, a la zona de pins exterior del col·legi La Carrasca, a l’exterior de la zona de Santa Anna i de l’Escoleta El Caragol.

Així mateix, des de principis del mes de febrer, està realitzant-se uns tractaments correctius amb la instal·lació de trampes en pins ubicats als parcs de Vistahermosa i del col·legi Santa Anna.

Amb anterioritat, al mes d’octubre de 2018 els tractaments contra la processionària es varen iniciar amb els preventius a totes les zones anteriorment mencionades.

Al terme d’Oliva, aquesta plaga es va detectar l’any 2009, de forma puntual, en pins situats en zones urbanes del municipi. Es tracta d’uns insectes que ocasionen danys a l’arbrat i formen una espècie de borses amb fol·licles urticants.

Així mateix, des del Departament de Salut Pública, també s’ha indicat que aquests fol·licles són especialment tòxics per als gossos “que no deuen tocar-los ni tampoc ingerir-los. Si és així, cal portar immediatament l’animal al veterinari”.

L’actuació més eficaç per al control de la processionària del pi és el tractament que porta a cap l’Ajuntament d’Oliva amb insecticides biològics basats en “Bacillus“. El millor moment per a la seua aplicació és abans de l’eclosió del 100% dels ous, o durant el primer estat de les erugues.

També és molt important fomentar la nidificació d’aus insectívores amb la col·locació de caixes niu per a promocionar la nidificació i refugi d’aquest tipus d’aus en l’arbratge, i al mateix temps que facen la seua funció depredadora de l'insecte.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.