laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 05
de febrero de 2019

LA VI RUN FOR PARKINSON VISIBILITZA LA MALALTIA D'UN MILER DE PERSONES A LA SAFOR

 

• El diumenge 24 de març tindrà lloc la VI Run for Parkinson a la nostra ciutat, carrera solidària que amb motiu del Dia Mundial del Parkinson se celebra en 20 ciutats espanyoles.
• La prova, no competitiva, està organitzada per l'Associació Parkinson Gandia Safor i constarà de 5 quilòmetres de recorregut amb eixida i meta en el Passeig Marítim Neptú, al costat del Club Nàutic.
• A la Safor hi ha prop de 1.000 afectats per aquesta malaltia, dels quals més de 400 resideixen a Gandia.

Han passat ja més de 200 anys des que en “Un assaig sobre la paràlisi agitant”, publicat en 1817, el metge britànic James Parkinson descriguera per primera vegada els símptomes d'aquesta malaltia neuro-degenerativa que ara porta el seu nom. Dos segles després del seu descobriment, Run for Parkinson té com a missió donar a conèixer la malaltia a través d'una carrera no competitiva en més de 20 ciutats en tot Espanya durant el mes d'abril o dies pròxims a la celebració del Dia Mundial del Parkinson (11 d'abril).

Una d'aquestes ciutats és Gandia, on enguany se celebrarà la VI edició de la carrera solidària el diumenge 24 de març. Així ho han presentat aquest matí en roda de premsa el regidor delegat de Responsabilitat Social, Nahuel González, la regidora delegada d'Esports, Lydia Morant, al costat de Mari Carmen Escrivà, presidenta de l'Associació Parkinson Gandia Safor i Rosana Pedro, coordinadora de terapeutes de l'esmentada associació.

La carrera començarà a les 10 hores el diumenge 24 de març. Igual que en edicions passades, la prova es desenvoluparà per primera línia de platja, amb eixida i meta en el Passeig Marítim Neptú al costat del Club Nàutic, i constarà d'un recorregut de 5 quilòmetres. Hi haurà trofeus als tres primers classificats masculins i femenins i a l'equip més nombrós.

González ha agraït l'esforç que realitza l'Associació Parkinson Gandia Safor, els comerciants i veïns de la platja per la seua col·laboració i acceptació i la implicació del departament d'Esports per a la consolidació d'aquesta prova.

Morant ha explicat que, malgrat celebrar-se enguany la sisena edició de la Run for Parkinson a Gandia, és el tercer any que se celebra pels carrers, ja que les tres primeres edicions es van realitzar en les pistes d'atletisme. “A nivell organitzatiu era menys costós, però era una acció que es feia dins de la pròpia associació i que no arribava a tota la ciutadania. Per això es va apostar per portar-la al carrer”.

Per la seua part, Escrivà ha recordat que en la passada edició la carrera va ser tot un èxit ja que va comptar amb més de 500 participants, dades que esperen superar en aquesta edició. ”Aquest esdeveniment suposa un gran esforç per part de totes les persones que formem l'associació i volem agrair a totes les empreses, institucions i particulars, i especialment a l'Ajuntament de Gandia, que sempre està braç a braç amb nosaltres en la nostra labor” ha comentat la presidenta. Així mateix ha recordat que la recaptació serà íntegra per a l'Associació Parkinson Gandia Safor, destinant-la a diverses activitats terapèutiques, per la qual cosa ha animat a participar “corrent, caminant o gaudint de les activitats entorn de la carrera o a través de la fila zero”. “Gràcies a la visibilització d'aquesta malaltia, les persones que la patim cada dia ens sentim més integrats i especialment aqueix dia (de la carrera), molt abrigallats per la ciutadania”, ha conclòs Escrivá.

Finalment, Rosana Pedro s'ha centrat en les característiques tècniques de la prova i ha recordat que “és una carrera que es fa en diferents ciutats del món i Gandia s'ha unit a això, i evidentment aqueixos quilòmetres són solidaris”.

La inscripció pot realitzar-se físicament en la seu de l'Associació, en establiments concertats o bé a través de la pàgina web: www.crono4sports.es. El preu fins al 14 de març serà de 5 euros i del 15 al 21 de març, 6 euros. Es regala una samarreta commemorativa.

Els dorsals es recolliran el dissabte 23 de març en el C.C. La Vital o el dia de la prova a partir de les 9 hores.

Aquesta és una més de les activitats que es duen a terme des de l'Associació Parkinson Gandia Safor per a donar visibilitat i conscienciar a la societat sobre aquesta malaltia que afecta al voltant d'un miler de persones a la comarca de la Safor i més de 400 a Gandia.

Més informació en: www.parkinsongandia.es  

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.