laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Infografía del proyecto
Foto: AyuGandia/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 04 de febrero de 2019

SIGNADA L'ACTA DE REPLANTEJAMENT DE LES OBRES DE DEMOLICIÓ DE L'ANTIC HOSPITAL FRANCESC DE BORJA

 

• Les obres contemplen l'enderroc des de l'interior cap a l'exterior de l'edifici per evitar al màxim les molèsties als veïns.
• El Centre Social del barri de Roís de Corella ha acollit aquest matí la signatura de l'Acta de replantejament de les obres de demolició de l'antic hospital Francesc de Borja.

En l'acte han participat tècnics de la Conselleria de Sanitat; representants de l'empresa adjudicatària de les obres; membres del Departament de Salut de Gandia; l'alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la vicealcaldessa, Lorena Milvaques, i la presidenta de la Junta de Districte de Roís de Corella, Liduvina Gil. Els treballs s'iniciaran demà i es prolongaran durant 8 mesos.

"Ha arribat un dia molt important per al barri, la ciutat i la comarca" ha declarat Diana Morant després de la signatura del document. L'alcaldessa ha aprofitat la seua compareixença davant els mitjans per recordar que després de l'inici de la legislatura, no existia cap planificació per a un espai que havia quedat abandonat pel trasllat. "S'havia retirat la llicència d'hospital a l'antic centre i estava totalment desmantellat" "Hem hagut de mantindre moltes reunions amb la Generalitat Valenciana i el Departament de Salut de la comarca de la Safor. Tots coincidíem en la necessitat de posar en marxa un nou espai sanitari per satisfer les necessitats de la població".

L'alcaldessa ha recordat que la infraestructura sanitària albergarà un nou Centre de Salut Integrat, un nou Centre de Salut Pública, a més d'una gran plaça i una reserva per a futures ampliacions assistencials.

Sobre l'enderroc, Morant ha explicat que el projecte ha estat dissenyat amb molta cura per evitar al màxim les molèsties als veïns, ja que aquest es realitzarà de dins a fora. "Demanem als veïns una mica de paciència perquè les obres poden generar alguna molèstia i tenim el compromís de la Generalitat Valenciana que una vegada finalitzats els treballs d'enderroc, es podrà començar a construir el nou espai de manera immediata" "Ara el repte correspon a l'empresa i la direcció d'obra per a complir els terminis i que el Centre siga una realitat com més prompte millor".

D'altra banda, el director de l'empresa que portarà la direcció de la demolició de l'edifici, ha manifestat que tot el perímetre del vell hospital serà tancat. En primer lloc es retiraran tot allò que siga desmuntable (portes i finestres) i una vegada finalitzat aquest procés, s'iniciarà la demolició general des de dins cap a fora de l'edifici. "Es col·locaran pantalles de protecció i es controlarà amb l'ajuda de la Policia Local tot el dispositiu per a l'eixida dels residus per tal que afecte el menys possible al veïnat. Utilitzarem maquinària especialitzada en aquest tipus de treballs i aprofitarem part dels residus per omplir el subsòl de l'edifici per a evitar més moviment de material cap a l'exterior".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.