laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia
01 de febrero de 2019

GANDIA POSA EN MARXA LA CAMPANYA DIUEN PER A DESMUNTAR RUMORS RACISTES

 

• Desmunten els missatges racistes i xenòfobs utilitzant el paral·lelisme amb la rumorologia històrica de la nostra ciutat.
• Emmarcada dins del projecte pedagògic “Diferents orígens. Un camí en comú”, a partir del 15 de febrer donarà començament la primera fase dirigida als mitjans de comunicació. També comptarà amb una fase educativa i una altra comercial.

El regidor delegat de Responsabilitat Social, Nahuel González, ha presentat aquest matí en roda de premsa la campanya “DIUEN”, una primera acció dins del projecte “Diferents orígens, un camí en comú”.

Es tracta d'una campanya de comunicació que pretén desmuntar els missatges racistes i xenòfobs utilitzant en paral·lel la rumorologia històrica de la ciutat ducal. Es tracta de “millorar la convivència a Gandia potenciant la multiculturalitat i la diversitat que tenim en la nostra ciutat, basant-nos en àmbits socials, educatius i culturals”, ha informat el regidor.

Tres són els rumors gandians que apareixeran en sengles cartells: la Delicà de Gandia, les suposades restes humanes trobats en els túnels que comunicaven el Palau Ducal amb les Clarisses i el del llegendari tresor que uns pirates van amagar en la Marjal. Aquests apareixeran lligats als que en l'actualitat es creen davant l'arribada d'immigrants: “ens roben el nostre treball”, “viuen de subvencions”, “venen a delinquir”. “Afirmacions racistes que s'ha comprovat que no són certes i el que busquem és que a Gandia aquests rumors no agafen força”, segons ha explicat González.

El projecte compta amb una faceta educativa, que arribarà als col·legis i instituts en els pròxims mesos. “Comptarem amb l'experiència de persones que han viscut el racisme de primera mà i que ara són un referent. És el cas de Julio Maloa, ex vocalista del desaparegut grup musical La Raiz”, ha comentat l'edil.

També es durà a terme una fase comercial destinada als hostalers.

“Gandia sempre ha sigut exemple de convivència, de multiculturalitat, de tolerància. Dels anys 2000 a 2005 vam tindre una recepció important de persones migrades, encara que sí que és cert que en l'actualitat la nostra ciutat està perdent població constantment”, ha dit el regidor.

Quant al format dels cartells, l'edil ha ressaltat que “tenen un caràcter alegre, no són violents, no tenen cap missatge d'odi, sinó tot el contrari: sempre parlant en positiu”.

González ha posat l'accent que “les institucions tenen responsabilitat a l'hora de contestar a aquestes circumstàncies. A Gandia tenim l'agència Pangea dedicada a l'atenció de persones nouvingudes i refugiades”. Aquesta experiència anti-rumors racistes ja ha sigut duta a terme amb èxit en ciutats com Barcelona.  

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.