laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 28
de enero de 2019

TAVERNES PARTICIPA EN EL PROJECTE WAKAMOLA, QUE AJUDARÀ A CONÈIXER MILLOR ELS HÀBITS NUTRICIONALS I D’ACTIVITAT FÍSICA

 

• L’Ajuntament col·labora en la difusió d’este projecte que comença hui mateix, i que consta d’unes preguntes senzilles i anònimes a través de Telegram per a extraure conclusions sobre els hàbits nutricionals i d’activitat física de la població.
• La UPV ha desenvolupat el bot Wakamola, que simula una conversació amb l'usuari i que permet relacionar alguns dels seus hàbits, com són la seua dieta i el nivell d'activitat física, amb factors socials, com són el seu entorn i el comportament de la seua xarxa familiar, laboral i d'amistats.
• A més del consistori valler i els nutricionistes de la UPV, també participen en el projecte Wakamola, l’Hospital la Fe de València, la Facultat de Farmàcia de la UV, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria del Disseny i la Taipei Medical University.

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna col·labora en la posada en marxa i la difusió de la iniciativa Wakamola, un servei bot a Telegram, que ajudarà a conèixer millor els hàbits nutricionals i d’activitat física dels veïns mitjançant unes preguntes senzilles i totalment anònimes, que ajudaran a previndre millor problemes de salut com l’obesitat o el sobrepés. Així, el consistori i el municipi valler participen en esta iniciativa impulsada per investigadors de l'Institut ITACA de la Universitat Politècnica de València en el marc del projecte europeu CrowdHealth, on és pretén integrar grans volums de dades amb el fi de donar suport al desenvolupament de polítiques públiques de salut a Europa per a prevenir malalties relacionades amb els hàbits nutricionals de les persones.

Per a dur a terme este projecte, la UPV ha desenvolupat el bot Wakamola, que simula una conversació amb l'usuari i que permet relacionar alguns dels seus hàbits, com són la seua dieta i el nivell d'activitat física, amb factors socials, com són el seu entorn i el comportament de la seua xarxa familiar, laboral i d'amistats. Els investigadors han decidit utilitzar els canals del servei de missatgeria gratuïta Telegram, en lloc de Whatsapp, per a poder preservar l'anonimat de les dades dels usuaris.

Tavernes de la Valldigna ha sigut escollida com la ciutat pilot per a començar amb la difusió del projecte Wakamola, que s’extendrà a altres poblacions en un futur. D’esta manera, els veïns vallers poden participar voluntàriament en l'estudi d'aquest projecte de salut per a estudiar els factors de risc de l’obesitat i el sobrepés. L'anàlisi de les dades arreplegades per Wakamola a Telegram seran un referent per a, posteriorment, poder proposar millores en els hàbits nutricionals i d'activitat física a nivell local, nacional i europeu.

En el desenvolupament de l'app Wakamola han participat la Universitat Politècnica de València, mitjançant el Grup BDSLab de l'Institut ITACA, l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny, la Taipei Medical University, l'Hospital La Fe de València i la Facultat de Farmàcia de la Universitat de València.

Per a conèixer Wakamola i participar en aquest estudi pilot podeu buscar a Telegram @WakamolaTavernesBot o amb l’enllaç https://t.me/WakamolaTavernesBot. També podeu trobar més informació a la pàgina web www.wakamola.es.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.