laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 25
de enero de 2019

ELS ESPAIS NATURALS DE LA XIVEGA REBEN 8.054 VISITANTS

 

• Durant 2018 la Xarxa d’Infraestructures Verdes de Gandia ha augmentat les visites, destacant les individuals (66%), front els grups (34%). A més, un 26% procedeixen de la Safor.
• Nova programació: Durant el primer trimestre de 2019 se celebraran el Dia de l'Arbre i el Dia dels Aiguamolls, entre altres, amb activitats gratuïtes per a tots els públics.

El regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, acompanyat del coordinador tècnic del projecte XIVEGa (Xarxa d'Infraestructures Verdes de Gandia), Jaume Sau, ha presentat aquest matí en roda de premsa el programa d'activitats d'eco-turisme per al primer trimestre de 2019 dins de l'agenda XIVEGA’t. Així mateix, s'ha fet balanç de tot l'esdevingut durant l'any passat.

BALANÇ POSITIU

Ródenas ha manifestat que els resultats en 2018 són similars als de l'any anterior. Després de quasi quatre anys en què l'Ajuntament aposta pel turisme de naturalesa, els resultats continuen sent positius. “Estem en el bon camí, ja que ha suposat una pujada important de visites com a resultat d'una aposta ferma d'aquest govern pels espais naturals, els centres d'interpretació i pel turisme complementari a sol i platja”.

Així, els Espais Naturals han rebut aquest últim any 8.054 visitants. El 61% correspon al Centre D’Interpretació Parpalló-Borrell i la Cova del Parpalló, mentre que el 39% restants correspon a Centre d’Interpretació Marjal de Gandia i al Parc dels Ullals. “Cal valorar que aquests espais no estan prop de la població, cal desplaçar-se en vehicle o bicicleta i així i tot estan rebent molta gent”.

Destaquen els visitants individuals (66%) enfront dels grups (34%). El perfil del visitant individual dels dos centres d'interpretació són famílies, seguit d'adults, joves i jubilats.

En referència als grups, el regidor ha destacat les visites dels escolars. “L'Ajuntament de Gandia col·labora amb el pagament dels autobusos sempre que ha sigut possible. Animem els col·legis, amb recursos propis, al fet que vinguen” . També ha animat a altres municipis de la comarca per a que reforcen aquestes iniciatives que, pedagògicament, són fonamentals.

Quant a l'origen, han passat pels nostres espais naturals 1.876 (28%) persones procedents de tot l'Estat Espanyol, seguits dels procedents de la Safor, 2.066 visitants (26%), els estrangers, que ascendeixen a 533 (23%); els del País Valencià amb un 16% i, finalment, els de Gandia, amb un 7%.

Per la seua banda, Sau, ha coincidit amb el regidor en el creixement de les visites i en l'aposta de comunicació cap a la ciutadania que amb èxit s'ha dut a terme des d'aquest departament.

Finalment Ródenas ha manifestat que “la xifra és molt bona, tenint en compte que només s'obri els caps de setmana i que l'idoni seria ampliar els horaris al llarg de la setmana, aspecte en el qual estem treballant”.

AGENDA XIVEGA’T

També han sigut presentades hui les activitats proposades per als mesos de gener a març en els espais que conformen la Xarxa d'Infraestructures Verdes de Gandia (XIVEGa) 

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.