laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 18
de enero de 2019

GANDIA PRESENTARÀ EN FITUR LA XLV EDICIÓ DEL CONCURS INTERNACIONAL DE FIDEUÀ

 

• El XLV Concurs Internacional de Fideuà Gandia se celebrarà el dimecres 5 de juny.
• El cartell guanyador és obra de Juan Diego Ingelmo Benavente, veí de Borriana.
• Representa la igualtat de gènere i elements gastronòmics i culturals de Gandia

La regidora delegada de Relacions internacionals, Luduvina Gil, acompanyada del president de la Associació Gastronòmica Fideuà de Gandia, Avelino Alfaro, ha presentat aquest matí en roda de premsa el cartell que lluirà en la XLV edició del concurs Internacional de Fideuà de Gandia, que se celebrarà el pròxim dia 5 de juny en la nostra localitat.

Liduvina Gil ha explicat que “amb la presentació del cartell en Fitur, s'inicia el concurs internacional, un esdeveniment que congrega no solament a hostalers o cuiners, sinó també l'aspecte cultural de Gandia”.

Per a aquesta edició ha sigut triada l'obra presentada per Juan Diego Ingelmo Benavente, veí de Borriana, que ja ha guanyat en dues ocasions aquest mateix concurs. En relació a l'aspecte tècnic del cartell, Gil ha ressaltat l'aparició del color morat, aplicat en la part inferior d'aquest, concretament en edificis que representen la nostra ciutat, així com “un altre tema molt important que es treballa des de fa temps des de l'Ajuntament, com és el de la igualtat de gènere”.

Per part seua, Avelino Alfaro ha recordat que la presentació en Fitur del cartell del concurs Internacional de Fideuà és recent, “en l'etapa anterior no es portava. Sí que és veritat que sempre hi ha hagut una representació en la persona de Rosario Santiago, que sempre ha estat allí”.

Alfaro ha assenyalat que en Fitur, concretament en l'estand on es realitze el showcooking, s'entregaran exemplars de la revista que cada any s'edita amb motiu del concurs de Fideuà. S'oferiran 500 degustacions del plat típic gandià als presents.

Alfaro ha explicat que en aquesta edició s'ha potenciat la participació estrangera, de fet es comptarà amb representants d'Austràlia, el Japó i Itàlia, entre altres. Com en passades edicions, s'ha superat ja el nombre de sol·licituds. “El més dolorós és haver de triar. Es quedarà gent fora”, ha afegit Alfaro. Buscant mantindre la qualitat de l'esdeveniment, el total de participants no superarà els trenta, més huit escoles de gastronomia. El model del concurs, serà similar al de la passada edició, però es pretén ampliar l'horari.

Finalment, Gil ha explicat que el Concurs Internacional de Fideuà de Gandia cada vegada té més repercussió, de fet en 2018, els cuiners italians “van vindre a presentar un plat elaborat amb peix, el brodetto, però en aquesta ocasió ja vénen a participar”.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.