laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Ayuntamiento de Bellreguard
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 18
de enero de 2019

L’ALUMNAT DE L’IES JOAN FUSTER ES FORMA EN PRIMERS AUXILIS

 

• Uns 200 alumnes es formaran per a saber actuar davant situacions d’emergències, en una iniciativa posada en marxa per la direcció del centre a instàncies de l’AMPA, que paga les despeses.
• Salvador Torres: “Es tracta que els alumnes puguen respondre a casos d’emergència, accident o incident, tant en l’àmbit educatiu com familiar.

L’institut Joan Fuster de Bellreguard enceta aquest dilluns un programa específic de formació de l’alumnat en primers auxilis. Una iniciativa que va sorgir de l’AMPA del centre i que l’equip directiu ha acollit i impulsat amb la voluntat que l’alumnat tinga uns coneixements i habilitats suficients i actualitzats per saber actuar davant una situació d’emergència.

El curs, que es desenvoluparà amb vora 200 alumnes de tercer curs d’ESO, està finançat per l’AMPA i compta també amb la col·laboració de la Regidoria de Sanitat que dirigeix Salvador Torres. El regidor posa l’accent en la necessitat de propiciar una formació adient dels alumnes en primers auxilis, “de manera que adquirisquen unes nocions bàsiques per a respondre a casos d’emergència, accident o incident, tant en l’àmbit educatiu com familiar”.

A més, segons explica el vicedirector de l’IES Joan Fuster, Lluís Nieto, el curs té també com a objectiu fonamental que siga el propi alumnat el que en un futur forme als seus companys i companyes d’altres nivells i que en poc de temps tot l’alumnat de l’institut tinga la formació suficient per poder identificar, valorar i actuar en situacions que puguen suposar un risc”.

El curs té una durada de dos hores per grup i és fonamentalment pràctic. Es durà a terme entre el 21 i el 25 de gener i serà impartit per l’ONG Creu Roja, que ha signat un conveni amb l’AMPA.

Una vegada finalitzat el curs es desenvoluparà un acte lúdic-formatiu en el qual, amb el suport de l’Ajuntament de Bellreguard, es realitzarà una exhibició de primers auxilis i s’entregarà diplomes a l’alumnat que haja superat la fase pràctica.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.