laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada reivindicativa
Foto: AyuTavernes/2019
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 16
de enero de 2019

TAVERNES CLAMA EN DEFENSA DE LA CITRICULTURA VALENCIANA

 

• L’Ajuntament de Tavernes, consistori adherit a la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, convoca al seu veïnat a manifestar-se, a les 20:00 h. del pròxim dilluns 21 de gener a la porta de l’Ajuntament, en defensa del camp valencià.
• L’alcalde, Jordi Juan, no entén a què espera el govern central per a exigir a la Unió Europea l’aplicació de la clàusula de salvaguarda per a protegir els nostres cítrics davant la competència deslleial dels de Sud-àfrica.

L’Ajuntament de Tavernes, adherit a la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, es suma a la proposta de convocatòria de manifestació d’esta plataforma i crida a la seua ciutadania per tal que proteste davant les polítiques europees i estatals que perjudiquen els interessos de la citricultura valenciana.

Dita convocatòria, coordinada amb la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, ens conformat per més de 60 ajuntaments de pobles i ciutats citrícoles del País Valencià, s’ha fixat per al pròxim dilluns 21 de gener, a les 20:00 hores a la façana de l’Ajuntament, i es suma a la ja realitzada el passat 18 de desembre o a accions com la de regalar taronges del terme a la xicalla en la passada Cavalcada de Reis.

La petició de la modificació de l’acord de l’Associació Econòmica signat per la Unió Europea i sis països de la Comunitat de Països d’Àfrica Meridional, entre ells Sud-Àfrica, que contempla una reducció progressiva, fins a la desaparició, dels aranzels aplicables a les taronges importades en el període de la campanya de comercialització de la taronja valenciana, centraran les propostes d’este acte reivindicatiu.

A més, també es clamarà per l’adopció d’una bateria de mesures urgents que ajuden a dignificar el camp valència com la demanda de l’aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda, exigir les màximes cauteles i controls als productes importats, la reciprocitat a les produccions de països tercers, el compliment de la Llei de la cadena alimentaria i les ajudes directes per als productors afectats.

Segons l’alcalde, Jordi Juan, “el que està passant amb la taronja valenciana és de jutjat de guàrdia. No entenem a què espera el govern central per a exigir a la Unió Europea l’aplicació de la clàusula de salvaguarda per protegir els nostres cítrics davant la competència deslleial dels de Sudàfrica. La taronja no és ja que siga un dels pilars fonamentals de l’economia de Tavernes, sinó de la nostra història, de la nostra vida. Per això, tornarem a eixir al carrer per defensar la nostra taronja i ho farem seguint les directrius de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador formada per la major part dels ajuntaments de ciutats citrícoles del País i per diverses associacions d’agricultors com la Unió i ASAJA. Com ha de ser!“.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.