laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


CEIC Alfons el Vell
Fuente: CEIC Alfons el Vell (Gandia)
Valencia 14
de enero de 2019

PRESENTACIÓ A GANDIA DEL LLIBRE HOMENATGE A JOSEP-VICENT MARQUÉS

 

• La Casa de Cultura de Gandia acollirà el pròxim dimarts 15 de gener a les 19.00 h la presentació del llibre Tots els colors de Josep-Vicent Marqués organitzada pel CEIC Alfons el Vell. Una publicació del Centre d’Estudis Alfons el Magànim editada per Pedro Garcia amb els articles de Jesús Peris, Fàtima Perelló, Rafael Castelló, Enric Amer i Joan F. Peris en memòria d’este intel·lectual valencià.

El 4 de juny del 2008, als 64 anys d'edat, moria en l'hospital la Fe de València, Josep-Vicent Marqués. La seua prematura mort ens va privar d'un dels intel·lectuals valencians més lúcids de la segona meitat del segle XX. Transcorreguts deu anys des de la seua desaparició, el propòsit que ha mogut a sol·licitar aquest conjunt de treballs no és un altre que reivindicar la seua obra.

Aborden el polièdric pensament de Marqués a través de set contribucions, amb les quals pretenen cobrir els principals vessants d'una vasta i dispersa obra. Els principals, diem, perquè intentar glossar tots els aspectes sobre els quals va escriure en alguna ocasió seria una tasca mastodòntica.

El llibres es cenyeix, doncs, als colors als quals Marqués va declarar la seua adscripció i la seua fidelitat, a eixos cèlebres "colors del roig", que van articular el seu ofici d'escriptor, la seua dedicació sociològica i la seua militància política, i als quals es va declarar fidel fins a la seua mort: el roig socialista i valencianista, el lila feminista o antripatriarcal i el verd ecologista. Realment, per a Marqués tots tres formaven part de la mateixa lluita.

Este llibre homenatge compta amb les col·laboracions de Pedro García Pilán, Manuel Pastor i Madalena, Rafael Castelló-Cogollos, Fátima Perelló Tomás, Hilario Sanz Méndez, Anna Mateu Garcia, Jesús Peris Llorca, Joan F. Peris Garcia i Enric Amer Blanch.

La presentació que tindrà lloc este dimarts 15 de gener a la Casa de Cultura correrà a càrrec de Lluís Miret, president del CEIC Alfons el Vell i Manel Pastor de l’Institució Alfons el Magnànim.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.