laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la jornada
Foto: AyuTavernes/2019
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 09
de enero de 2019

TAVERNES, REFERENT EN LES POLÍTIQUES CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

 

• Tavernes rep una nova subvenció en matèria d’igualtat. En esta ocasió, està concedida per la Diputació de València i ascendeix a 4.400 euros. Esta ajuda s’engloba dins del projecte per a realitzar el Pla d’Igualtat Municipal.
• A més, l’Ajuntament de Tavernes, representat per l’alcalde, Jordi Juan, ha participat este matí en la reunió del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere celebrat a la subdelegació del Govern a València.
• El consistori valler va rebre una subvenció de 20.000 euros del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere. Tavernes continua sent un dels municipis referents en la lluita contra la violència de gènere i referma el seu compromís per defensar fermament les polítiques d’igualtat.

Tavernes de la Valldigna ha estat un dels municipis convidats per la subdelegació del Govern a València per a participar en la reunió del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere presidida pel delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, que s’ha celebrat este matí a la capital del Túria. L’alcalde, Jordi Juan, ha representat Tavernes en un acte que ha servit per a treballar l’aplicació i les distintes mesures d’este pacte a nivell estatal per a lluitar conjuntament contra una xacra que, malauradament, en este inici d’any ja ha colpejat la nostra societat amb nombrosos casos de violència masclista i certes reivindicacions polítiques en contra dels interessos i la seguretat de les dones.

L’Ajuntament de Tavernes referma així el seu compromís en defensar fermament les polítiques d’igualtat i treballa diàriament per a eliminar qualsevol signe de violència de gènere en el municipi i en la societat. La presència del consistori valler en una reunió tan important suposa un reconeixement a les polítiques dutes a terme per l’Ajuntament en matèria d’igualtat, i permet consolidar Tavernes com un dels municipis referents en la lluita contra la violència de gènere.

Així ho confirmen les ajudes i reconeixements que està rebent l’Ajuntament. Dintre de la partida de 20 milions d’euros del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere reservada per als ajuntaments, el Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat va adjudicar 19.904,61 euros a l’Ajuntament de Tavernes, sent la major quantia rebuda per un ajuntament menor de 20.000 habitants a tot el territori valencià. Este fons serà destinat a realitzar projectes i programes que tenen per finalitat desenvolupar les mesures del Pacte d’Estat en Matèria de Violència de Gènere en els municipis, una tasca essencial per a acabar amb esta xacra que duran a terme les regidories d’Igualtat i de Seguretat Ciutadana.

Entre estes eines podem destacar les campanyes de sensibilització i prevenció de qualsevol forma de violència contra les dones, l’elaboració de materials per tal d’oferir informació en matèria de violència contra la dona, la promoció de les unitats de suport en l’àmbit local, meses de coordinació local i instruments de cooperació i coordinació, el reforç dels serveis municipals d’atenció i informació a víctimes de violència contra la dona, les actuacions encaminades a la formació especialitzada continuada de professionals de l’àmbit local en matèria d’igualtat entre dones i homes i en les formes de violència contra la dona i també el reforç dels cos de Policia Local.

D’altra banda, l’Ajuntament ha rebut recentment una subvenció de 4.400 euros per part de la Diputació de València, una ajuda que s’engloba dins del projecte per a dur a terme el Pla d’Igualtat Municipal. El municipi valler continua sent un referent en la lluita contra la violència de gènere, i així ho demostren les subvencions i reconeixements rebuts. A més, Tavernes va ser una de les localitats constituents de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, compta amb un Consell de la Dona i és membre del grup Treballant per la Igualtat del Partit Judicial de Sueca.

Tant l’adhesió de Tavernes de la Valldigna a la Xarxa, les subvencions concedides com els reconeixements rebuts refermen la gran tasca empresa per la Regidoria d’Igualtat i l’aposta de l’Ajuntament de Tavernes per la igualtat i la lluita per a eliminar la violència contra les dones com a eix vertebrador de les polítiques municipals.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.