laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Plaza de España
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 08
de enero de 2019

LA PLAÇA D’ESPANYA TINDRÀ UN XICOTET BOSC MEDITERRANI AMB 35 ARBRES

 

• S’hi estan plantant 15 espècies arbòries diferents (roure valencià, llidoner, surer, sequoia, om, fleix, magnoli, llentiscle, etc...), fonamentalment autòctones i de fulla gran, per tal de donar-li ombra a un espai molt “dur”. També s’hi repararan alguns elements i s’hi instal·larà un joc d’equilibri de fusta en terra. Amb una inversió de 10.000 €.
• La iniciativa s’emmarca dins el Pla d’Ombres posat en marxa durant la legislatura per l’àrea de Gestió Responsable del Territori, amb l’objectiu de dotar d’espais verds places i carrers de Gandia, protegint del sol i lluitant contra el canvi climàtic.

El president de la Junta de Districte de Benipeixcar, Joan Muñoz i el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavi Ródenas, han anunciat aquest matí l’inici d’una intervenció a la Plaça d’Espanya per dotar-la d’una important zona d’arbratge i ombra.

Amb un pressupost de 10.000 €, s’hi estan plantant 35 arbres de 15 espècies diferents, fonamentalment autòctones i de fulla gran: roure valencià, llidoner, surer, sequoia, om, fleix, magnoli, llentiscle, etc... La idea és recuperar el bosc mediterrani al centre de la ciutat, gràcies a la col·laboració en el disseny del tècnic municipal i Cap de Parcs i Jardins, Rafa Garcia i el botànic Claudi Sendra.

Tot i que no es tracta de cap nova reforma de la plaça, ja que s’hi actuarà sobre les quatre illes verdes existents, s’aprofitarà per reparar alguns elements existents i incorporar-hi un joc d’equilibris de fusta en terra.

La iniciativa s’emmarca dins el Pla d’Ombres posat en marxa durant la legislatura per l’àrea de Gestió Responsable del Territori, incorporant propostes del veïnat, amb l’objectiu de dotar d’espais verds places i carrers de Gandia, protegint del sol i lluitant contra el canvi climàtic.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.