laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 08
de enero de 2019

EL GOVERN DE GANDIA APROVARÀ AQUEST DIJOUS UNA BAIXADA DE L'IBI DEL 4,1%

 

• La mesura compensa la pujada del 3% que contempla el cadastre per a aquest any.
• Durant la present legislatura l'executiu ha aconseguit una rebaixa real del 13,1% dels impostos entre la reducció de l'IBI i la compensació de l'augment de l'IPC.

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, al costat de la vice alcaldessa, Lorena Milvaques; i l'edil de Ciudadanos, Ciro Palmer, han comparegut aquest matí en roda de premsa per informar que el ple que tindrà lloc el pròxim dijous aprovarà una modificació a la baixa de l'Ordenança reguladora de recaptació de l'IBI del 4,1%.

Aquest 4,1% servirà per a compensar la pujada del 3% del cadastre que s'aplica des del Ministeri, de tal manera que els ciutadans veuran rebaixat l'impost en un 1,1% en aquest 2019.

Diana Morant ha declarat que "hui compareixem els tres partits que hem solucionat molts dels problemes de la ciutadania però, sobretot, d'allò més important que era el problema econòmic. La coalició de govern sempre ha comptat amb la necessària col·laboració, des de l'oposició però de manera constructiva, de Ciudadanos". "A l'inici de la legislatura vam ser obligats des del Ministeri a assumir un dur pla d'Ajust per reconduir la fallida econòmica que vam heretar de l'anterior legislatura. En aquell moment vam adquirir el compromís amb la ciutadania que a mesura que millorara la situació econòmica de la ciutat i, sempre dins de la legalitat, afrontaríem una disminució dels impostos".

L'alcaldessa ha qualificat aquesta proposta de "modesta però legal" i que la mateixa, ha obtingut el vot favorable de totes les forces polítiques representades al consistori a la Junta de Portaveus celebrada el passat divendres. Sobre la mesura, Morant ha destacat que el govern municipal continuarà treballant amb el Ministeri per aconseguir noves rebaixes de l'IBI. "Si algú ve ací i promet que es poden abaixar els impostos, està mentint a la ciutadania" va declarar l'alcaldessa, qui ha recordat que el PP va presentar l'any passat una moció al plenari que contemplava una major baixada d'impostos i que va ser retirada després de l'informe de la Intervenció Municipal que la va qualificar de fora de la legalitat.

Morant ha recordat que l'any passat, el Cadastre va pujar un 4% i que el govern municipal va aconseguir no només compensar aquesta pujada sinó que va rebaixar en un 1% addicional. Aquest any, la pujada del cadastre serà del 3% i l'executiu compensarà aquest augment i rebaixarà un altre 1,1% addicional.

Un altre aspecte que ha destacat l'alcaldessa és que "si haguérem aplicat com la resta de les ciutats l'augment de l'IPC entre els anys 2016 i 2018, hauríem d'haver augmentat els impostos de la ciutadania un 4%" "Podríem haver dit que ens imposaven aquestes pujades des d'organismes superiors i malgrat això, vam complir amb la nostra paraula de no tornar a demanar un esforç a la ciutadania".

D'aquesta manera, i a efectes reals, durant aquesta legislatura s'han compensat diverses pujades que sumen un 11% al qual cal afegir les dues modificacions de l'IBI dels dos últims anys pel que s'ha evitat que els impostos municipals pujaren un 13,1%.

"No hem permés ni consentit que s'augmentés en una sola dècima els impostos de la ciutadania des del Pla d'Ajust a què ens va obligar el Ministeri. A poc a poc, amb la bona gestió i la millora de l'economia local, hem compensat i rebaixat l'IBI en aquesta legislatura. Continuarem treballant perquè el Ministeri siga més flexible"

Finalment, l'alcaldessa ha informat que la proposta que serà votada en ple dijous que ve, preveu també la modificació de la tabla de bonificacions perquè les famílies que es veien beneficiades per aquestes mesures puguen continuar rebent-les.

Per la seua banda, Lorena Milvaques, ha explicat que "hui és un dia de satisfacció per a les tres formacions que compareixem i per al conjunt de la ciutadania" "Tot el treball d'aquesta legislatura de l'actual govern, amb el suport de Ciudadanos, han anat dedicats a recuperar la salut de l'economia municipal. L'any passat ja vam complir la promesa amb la rebaixa i aquest any ho tornem a fer".

En aquest punt, la vice alcaldessa, ha comparat els dos models econòmics de les últimes legislatures. "La passada legislatura es van apujar els impostos un 21% però aquests diners només va servir per als fastos i la despesa desmesurada que va acabar deixant les arques municipals exhaurides i una falta de confiança en la institució. Ara la foto és totalment diferent. Per culpa d'aquella legislatura se'ns va imposar un Pla d'Ajust però en aquesta ocasió, hem complert els compromisos adquirits i gràcies als esforços de l'administració i la ciutadania, s'ha contingut la despesa i recuperat l'economia de la ciutat".

Finalment, Ciro Palmer, va declarar "sempre hem dit que nosaltres no hem estat partícips de les situacions heretades però que sí que som part de les solucions. El pla d'Ajust és molt dur i des d'aquí volem agrair als ciutadans l'esforç fet" "Vull ressaltar que aquest govern i nosaltres des de l'oposició, estem corresponent al conjunt dels ciutadans amb una reducció dels impostos i pagant les factures en els terminis que preveu la Llei".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.