laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2019
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 04
de enero de 2019

EL CENTRE HISTÒRIC TAMBÉ TANCA AL TRÀNSIT LA PRIMERA SETMANA DE REBAIXES

 

• Els carrers del Centre Històric continuaran tallats al trànsit de vehicles fins al dia 13 de gener coincidint amb la primera setmana de rebaixes. L’Ajuntament seguirà regalant dues hores d'estacionament gratuït a l’aparcament del Centre Històric (Serpis) el divendres 11 i el dissabte 12. I els comerços de la zona obsequiant als seus clients amb tiquets descompte.
• Des de 2016, l'accés al pàrquing del Centre Històric (Serpis) s'ha vist incrementat en prop d'un 30% gràcies a la campanya de Nadal que realitza la Cooperativa Centre Històric Comercial Gandia en col·laboració amb l'Ajuntament.

La regidora de Mobilitat i Trànsit, Àngels Pérez, acompanyada de Salvador Gregori, Coordinador General d’Hisenda i Pedro Izquierdo, President de Centre Històric Comercial de Gandia, han comparegut aquest matí en roda de premsa per a oferir una valoració dels resultats obtinguts pels comerciants i el tancament dels carrers del Centre Històric durant la campanya nadalenca.

Pérez ha recordat que, “durant les festes nadalenques els carrers i places en les quals es preveien més aglomeracions de persones s'han vist reforçades seguint indicacions de la Secretaria d'Estat”. Des del departament de Seguretat s'ha fet un seguiment i l'edil ha valorat positivament els resultats obtinguts.

“La iniciativa ha tingut gran acceptació per part de la ciutadania, que ha pogut realitzar les seues compres amb tranquil·litat”. Per aquest motiu, la regidora ha informat de l'ampliació del tall dels carrers del Centre Històric fins al diumenge 13 de gener. L’Ajuntament continuarà regalant dues hores gratis d'aparcament en el pàrquing del Centre Històric (Serpis) el cap de setmana de l'11 i 12 de gener. Per la seua banda, els comerciants també oferiran als seus clients vals descomptes.

Encara que el Centre Històric romanga tancat als vehicles durant la primera setmana de rebaixes, l'edil ha posat l'accent que es mantenen les vies d'evacuació en cas d'emergència al carrer Germana Carmelita Rita i en el Passeig de les Germanies.

D'altra banda, Salvador Gregori ha informat que l'accés de vehicles al pàrquing del Serpis s'ha vist incrementat en quasi un 30% des de 2016, any en què encara era de propietat privada i no es va realitzar campanya nadalenca.

Al desembre d'aqueix any es van comptabilitzar 16.534 vehicles, mentre que en 2017, l'increment va ser d'un 20% ja que es va arribar a 19.875. Durant el mes de desembre de 2018, s'han comptabilitzat 21.247 accessos al pàrquing, un 7% més que durant l'última campanya de promoció del Centre Històric per a fomentar el comerç. “Els esforços financers que ha fet l'Ajuntament per a recuperar els pàrquings han sigut fructífers”.

Gregori ha animat els comerciants per a que s'associen i que continuen treballant en col·laboració amb l'Ajuntament.

Finalment, Pedro Izquierdo, ha confirmat que l'associació compta amb deu membres nous en aquests últims dies. Ha recordat que, “comprant en els comerços associats, aparcar en el pàrquing del Centre Històric és gratis” i ha animat la ciutadania a gaudir dels avantatges que això suposa.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2019 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.