laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 28
de diciembre de 2018

UN CONCURS D'IDEES DEFINIRÀ UN EDIFICI D'HABITATGES PÚBLICS A GANDIA

 

• El districte de Santa Anna acollirà una cooperativa de 40 habitatges per a joves en règim de concessió.

El coordinador general d'Urbanisme, Vicent Mascarell ha comparegut aquest matí en roda de premsa acompanyat de Mariano Bolant, president del Col·legi d'Arquitectes de València i Malek Murad, membre de la Junta del Col·legi d'Arquitectes, per informar que l'Ajuntament de Gandia, en col·laboració amb el col·legi d'arquitectes i l'Entintat Valenciana de l'Habitatge i Sòl (EVAH) dependent de la Generalitat Valenciana, impulsaran el desenvolupament d'una cooperativa per construir un edifici de 40 habitatges destinats a joves en règim de concessió.

Vicent Mascarell, ha recordat que fa poques setmanes el consistori va signar un acord amb el Col·legi d'Arquitectes de València per a iniciar col·laboracions on l'organisme aportés els seus coneixements i experiència en la matèria a l'hora de desenvolupar iniciatives arquitectòniques. Tal com ha explicat el coordinador general d'Urbanisme, el consistori i el Col·legi d'Arquitectes obriran un concurs d'idees per a la construcció d'aquest edifici sobre un terreny propietat de l'EVAH situat al costat de la futura Ciutat de la Justícia en el districte de Santa Anna.

"El solar té una superfície de 1.000 metres quadrats on es podran edificar 3.500 metres" "En altres punts d'Europa és una forma d'actuar comú i el cooperativisme és un aspecte que es vol impulsar des de la Generalitat Valenciana per aconseguir habitatges que siguen més assequibles econòmicament" "Amb aquest concurs d'idees pretenem que l'edifici siga singular i que compte amb les propostes de joves professionals de l'arquitectura basant-nos en criteris d'accessibilitat, sostenibilitat i estalvi econòmic".

Per la seua banda, Mariano Bolant va destacar la bona relació entre l'Ajuntament i el Col·legi d'Arquitectes. "Fruit d'aquesta relació, posarem en marxa aquest concurs d'idees. Una idea interessantíssima que promourà habitatges en règim de cooperativa que facilitarà l'accés als més joves. A més, aconseguirem dinamitzar el barri i el sector de la construcció. Creiem que pot ser un punt de partida que ens permeta posar en marxa altres iniciatives d'aquest tipus adreçades a millorar la ciutat".

Finalment, Malek Murad, va explicar que el concurs d'idees estarà obert a qualsevol arquitecte d'Espanya i que el jurat, integrat per tècnics i representants del consistori, el Col·legi d'Arquitectes i la Generalitat, serà l'encarregat de decidir el guanyador del concurs i els dos accèssits. El guanyador obtindrà un premi de 4.000 euros mentre que els dos accèssits rebran 2.500 euros.

El plec de condicions valorarà diferents criteris tècnics com la flexibilitat espacial, les noves realitats de les famílies, a més de la sostenibilitat i la contenció econòmica. "Pretenem que hi haja una arquitectura singular però sense que això supose un cost elevat".

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.