laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia 11
de diciembre de 2018

ADJUDICADES LES 40 VIVENDES EN RÈGIM DE LLOGUER PÚBLIC A L’ANTIC SIMANCAS

 

• Per al govern local és un dia d’alegria, perquè es culmina a la fi el llarg i entrebancat camí de rehabilitació i dignificació del nou espai de la plaça de les Xocolateres amb la cessió del major nombres d’habitatges públics de la història de Gandia.

• Amb un lloguer mensual entre els 200 i els 300 €, el procés d’adjudicació ha seguit un barem per part dels tècnics municipals molt rigorós, d’acord amb la nova ordenança d’accés a la vivenda pública, donant prioritat a les persones amb necessitats d’habitatge (perquè han patit desnonaments), amb familiars amb diversitat funcional al seu càrrec, víctimes de la violència masclista, amb fills menors, etc... I, evidentment, tenint en compte uns ingressos mínims i màxims. Un perfil social molt divers que dinamitzarà la zona, el barri i acompanyarà a les 41 famílies ja assentades.

• La pròxima setmana hi haurà una jornada de portes obertes perquè les famílies hi puguen visitar els pisos i triar els que més s’ajusten a les seues necessitats.

L’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, el regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González i el Coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, han comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per tal d’anunciar que la Junta de Govern Local celebrada ahir va acordar l’adjudicació definitiva de les 40 vivendes de l’antic Simancas, hui plaça de les Xocolateres, en règim de lloguer públic.

“És un dia d’alegria, perquè culminem un projecte de fa molts anys, que dóna solució a un espai de la ciutat que es trobava molt degradat, amb vivendes que en molts casos no cobrien les condicions mínimes d’habitabilitat, o estaven semi-abandonades... Hui està rehabilitat i garanteix el dret a 40 famílies, que es sumen a les 41 que ja hi viuen, a un habitatge digne en un espai rehabilitat”. Morant ha recordat que ha estat un camí complex, que es va iniciar fa dues legislatures, però que la darrera va estar paralitzat i es va perdre la co-aportació del Ministeri i de la Conselleria “per la mala gestió de l’Ajuntament i el Consell, governats pel PP. Gràcies al canvi de govern a Gandia i a la Generalitat vam recuperar eixa co-aportació. Paral·lelament hem aprovat una ordenança que regula la vivenda pública i hem solucionat els problemes amb la constructora, desbloquejant la situació fins al dia de hui, en el qual es pot donar per tancat el procés”. L’alcaldessa ha felicitat pel treball realitzat als tècnics dels departaments d’Urbanisme i Benestar Social, i a la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori per la seua implicació. També ha tingut un record per al govern local que va iniciar el procés, encapçalat per l’ex-alcalde José Manuel Orengo.

Per la seua banda, González s’ha mostrat emocionat perquè “es garanteix l’accés a 40 famílies (més d’un centenar de persones) necessitades de la nostra ciutat a un habitatge digne. Tot just quan ahir es commemorava el 70 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans”. El regidor de Més Gandia ha recordat que el procés de selecció per a l’adjudicació de les vivendes, amb un lloguer mensual entre els 200 i els 300 €, ha seguit un barem per part dels tècnics molt rigorós, donant prioritat a les persones amb necessitats d’habitatge (perquè han patit desnonaments), amb familiars amb diversitat funcional al seu càrrec, víctimes de la violència masclista, amb fills menors, etc... I tenint en compte uns ingressos mínims i màxims. “Un perfil social molt divers que dinamitzarà la zona, el barri i acompanyarà a les famílies ja assentades. I anem a continuar treballant per tal de garantir un habitatge públic i social per a tothom qui ho necessite a la nostra ciurat”.

Finalment, Mascarell ha destacat que el procés ha sigut llarg, però garant i transparent. “Hem hagut de redactar i aprovar una ordenança nova, moderna i avançada, que regula qui pot accedir a un habitatge públic. A l’oferta de lloguer públic s’hi van presentar més de 200 sol·licituds, de les quals 107 van ser admeses i, finalment, d’acord amb els criteris tècnics, 40 persones han sigut les adjudicatàries”. En aquest sentit, ha avançat que la pròxima setmana s’hi farà una jornada de portes obertes, “perquè les famílies puguen visitar les vivendes i triar les que més s’adapten a les seues necessitats”.

A la plaça de les Xocolateres hi ha 104 habitatges, 41 de propietat privada (antics veïns, nous compradors...) i 63 de l’Ajuntament. Una vegada adjudicades 41 vivendes per al lloguer públic resten 23 municipals. El govern local està estudiant la millor opció. Una possibilitat és oferir-les en règim de lloguer amb dret a compra.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.