laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Momento de la rueda de prensa
Foto: Alex Oltra/2018
Fuente: Ayuntamiento de Gandia
Valencia
03 de diciembre de 2018

COMENÇA EL TERMINI PER A DEMANAR L’ALTA AL CENS ELECTORAL

 

No comunitaris: Fins al 31 de gener podran sol·licitar exercir el seu dret al vot a les eleccions municipals del 2019. Han d’estar empadronats actualment a Gandia i més de 5 anys a l’Estat espanyol (3 en el cas dels noruecs), i tenir subscrit conveni de reciprocitat amb Espanya.
Comunitaris: Fins al 31 de desembre. Empadronats a Gandia. Els no espanyols poden votar només a les eleccions municipals i europees.
• La novetat és que es podrà demanar la intenció a vot per Seu Electrònica, a més de per correu i presencialment.
• D’altra banda, ja s’han publicat les bases i la convocatòria per a la constitució d’una borsa de treball de Tècnics/ques d’Administració General de l’Ajuntament de Gandia.

El regidor d’Administració, Modernització i Govern Obert, José Manuel Prieto, ha informat aquest matí que “l’Ajuntament de Gandia ja està treballant en les eleccions municipals, autonòmiques i europees del 2019. Així, hui dilluns 3 de desembre ha començat el termini per poder demanar l’alta al cens electoral totes les persones empadronades en la ciutat que acompleixen una sèrie de requisits, encara que no siguen de la Unió Europea”.

NO COMUNITARIS: ELECCIONS MUNICIPALS

El termini per a demanar l’alta en el cens finalitza el 31 de gener de 2019. Els requisits són els mateixos que anys anteriors: més de 5 anys empadronats a l’estat espanyol (3 en el cas dels noruecs) i actualment registrats a Gandia. I tenir subscrit conveni de reciprocitat amb Espanya. És el cas de: Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú i Trinitat i Tobago.
Els no comunitaris només podran exercit el seu vot a les eleccions municipals. Al voltant de 1.615 podrien demanar la intenció a vot.

COMUNITARIS

El termini per a demanar l’alta en el cens finalitza el 31 de desembre de 2018. Han d’estar empadronats a Gandia. “L’Oficina de Padró Municipal ha vingut realitzant una tasca durant tot l’any 2018, de manera que cada vegada que es donava d’alta un ciutadà/ana comunitari se li proposava l’alta per a votar a les eleccions municipals i europees, i per tant pensem que tindrem molt actualitzada la intenció a vot”. Prieto també ha recordat que les persones comunitàries (no espanyoles) que han manifestat el seu dret a votar en les eleccions al Parlament Europeu al nostre país, no podran votar al Parlament Europeu del seu estat de procedència.

Al voltant de 6.254 podrien demanar la intenció a vot.

NOVETAT: SEU ELECTRÒNICA

La novetat fonamental respecte a processos anteriors és la possibilitat de demanar la intenció a vot per Seu Electrònica, a més de per correu i presencialment, per la qual cosa hem habilitat un enllaç en la nostra web municipal. Es tracta d’una sol·licitud que ha d’anar signada electrònicament i que arriba directament a l’INE, al seu apartat de Cens Electoral.

En la nostra pàgina web s’hi trobarà a l’apartat de Padró (Ruta: Àrees municipals/Padró/Cens electoral).

BORSA DE TREBALL DE TÈCNICS/QUES D’ADMINISTRACIÓ GENERAL

D’altra banda, el Butlletí Oficial de la Província de València ha publicat hui l’anunci de les bases i convocatòria per a la constitució d’una borsa de treball de Tècnics/ques d’Administració General de l’Ajuntament de Gandia. Les sol·licituds s’han de presentar al Registre d’Entrada de l’Ajuntament de Gandia, o en la forma que preveu l’article 16.4 de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques, en el termini de 15 dies hàbils, comptats des de l’endemà de la publicació d’aquest anunci al BOP.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.