laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Contaminación acústica
Foto: Pixabay/2018
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 30
de noviembre de 2018

L’AJUNTAMENT DE TAVERNES INTENSIFICA LA LLUITA CONTRA LA CONTAMINACIÓ ACÚSTICA

 

• La Regidoria de Seguretat Ciutadana ha ofert un curs de formació sobre l’ús del sonòmetre de mesura de sorolls a la Policia Local.
• La Policia Local s’ha integrat en la xarxa promoguda per la Fiscalia General de Medi Ambient i Urbanisme per a temes concrets de contaminació acústica i maltractament animal.

La Regidoria de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha promogut, fa poc, un curs de formació sobre l’ús del sonòmetre de mesura de sorolls del qual s’han beneficiat quinze membres de la Policia Local.

El curs, de contingut teòric i pràctic, ha treballat en els agents conceptes i fonaments de l’acústica ambiental, així com l’ús d’instruments per a mesurar el soroll, normativa, reglamentació i confecció d’actes i informes que responen a la problemàtica acústica.

Amb este curs, junt amb el ja realitzat l’any 2016, l’Ajuntament ha completat la formació en esta matèria de contaminació a tot el cos policial de la localitat.

Per altra banda, la Policia Local de Tavernes s’ha integrat en la Xarxa de Contaminació Acústica i Maltractament Animal promoguda per la Fiscalia General de Medi Ambient i Urbanisme. La lluita contra estos problemes són aspectes en què la Policial Local ha intensificat la seua tasca en els últims anys, amb una valoració positiva.

Fruit de la integració dins d’esta Xarxa, dos agents de la plantilla de la Policia Local de Tavernes van poder participar en el Seminari de Fiscalies Ambientals 2018, celebrat els passats dies 17 i 18 de novembre a Valsavaín (Segòvia) juntament amb fiscals i membres de la Policia Foral de Navarra, policia municipal de Madrid i de l’Ertzaintza.

Segons l’edil de Seguretat Ciutadana, Beatriu Ferreres, “la contaminació acústica és un dels problemes més recurrents de qualsevol municipi. Intensificar la formació en esta matèria és una idea que pot millorar la qualitat de vida de la població de Tavernes. A la Regidoria de Seguretat Ciutadana estem molt satisfets de la integració de la nostra policia local en la Xarxa de Contaminació Acústica i Maltractament Animal promoguda per la Fiscalia General de l’Estat que ens dotarà de ferramentes bàsiques per a eradicar esta problemàtica. També, hem de remarcar la participació dels agents de la policia local en el curs de sonometria promogut per este ajuntament.”

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.