valenciadiario.com / valenciadiario.es

Diario digital Progresista / Ecologista / Solidario / Defensa del trabajador / Defensa del consumidor / Defensa de los animales


Momento de la firma del acuerdo
Foto
: CCOO-PV/2018
Fuente: Comisiones Obreras-PV (CCOO-PV)
Valencia 29
de noviembre de 2018

CCOO PV RENOVA EL SEU COMPROMÍS AMB EL FUTUR EN LLIBERTAT DEL POBLE SAHRAUÍ

 

• La central sindical posa a disposició de la Delegació Sahrauí de la Comunitat Valenciana els centres d’informació de persones treballadores estrangeres (CITES) a València, Alacant i Elx i impulsarà una campanya anual de recollida d’aliments per als campaments.

CCOO PV està compromés amb el poble sahrauí, l’acompanya en les seues justes reivindicacions, i participa en totes aquelles activitats, plataformes i grups de suport en la defensa de la seua resistència pacífica. Avui ha signat un Conveni de col·laboració amb la Delegació Sahrauí de la Comunitat Valenciana, mitjançant el qual posarà a la seua disposició els centres d’informació de persones treballadores estrangeres (CITES) a València, Alacant i Elx. A més, CCOO PV es compromet amb la Delegació Sahrauí a impulsar una campanya anual de recollida d'aliments, de medicaments i suport econòmic per als campaments.

La Delegació Sahrauí de la Comunitat Valenciana té com a finalitat informar i sensibilitzar l'opinió pública valenciana sobre la situació dramàtica que travessa el poble sahrauí, especialment aquelles persones que es troben en els assentaments del sud d'Algèria, que sobreviuen gràcies a l'ajuda internacional. I d'altra banda, cercar suport en les institucions polítiques, culturals, sindicals, etc. fins a la justa resolució del conflicte, així com ajuda humanitària que puga esmorteir els efectes de la llarga espera.

VIOLACIÓ DELS DRETS HUMANS

En la línia de la resolució de l'última Conferència de ciutats solidàries amb el poble sahrauí, expressem la nostra indignació per les permanents violacions dels drets humans en el Sàhara Occidental ocupat, i pels efectes d'una justícia que condemna greus penes als activistes i les activistes sahrauís de l'autodeterminació. CCOO PV exigeix a la Unió Europea que faça efectiva la clàusula de respecte als drets humans establida en l'Acord preferencial amb el Regne del Marroc.

Felicitem la Unió Nacional de Dones Sahrauís (UNMS) pel paper valent i decidit que desenvolupen en els camps de refugiats i de refugiades. Alhora que fem una crida per a contrarestar la seua situació d'invisibilitat com a víctimes de la violació dels drets humans.

 

• © valenciadiario.com © valenciadiario.es - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de valenciadiario.com, o de valenciadiario.es.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.