laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


El río Vaca a su paso por Tavernes de la Valldigna
Foto: AyuTavernes/2018
Fuente: Ayuntamiento de Tavernes de la Valldigna
Valencia 29
de noviembre de 2018

L’AJUNTAMENT DE TAVERNES SOL·LICITA A LA DELEGACIÓ DEL GOVERN L’EXECUCIÓ URGENT DE LES OBRES PREVISTES PEL PLA HIDROLÒGIC EN EL RIU VACA

 

• Les obres del riu Vaca van ser declarades prioritàries en el Pla Hidrològic Nacional l’any 2001.
• La Delegació de Govern traslladarà esta petició al Ministeri de Foment.
• La sol·licitud també incloïa la sol·licitud de declaració de Tavernes com a Zona Greument Afectada pels aiguats d’octubre i de novembre.

El Ministeri ha declarat Tavernes Zona Greument Afectada pel temporal d’octubre, però encara està recollint informació per tal de prendre una decisió sobre els estralls produïts a novembre.

El 22 de novembre passat, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna presentà per registre d’entrada a la Delegació de Govern de l’Estat espanyol una resolució de l’Alcaldia en què sol·licitava l’execució urgent de les obres previstes pel Pla Hidrològic Nacional en el riu Vaca.

Eixes obres, que van ser declarades prioritàries i urgents en el Pla Hidrològic Nacional ja a l’any 2001, a més de ser la solució als problemes d’inundacions i seguretat pública que patix el terme de Tavernes, suposen una oportunitat de desenvolupament per a nous projectes de progrés urbanístic, que mai podran dur-se a terme sense la realització prèvia d’estes obres, com el dels polígons industrials del Pla II i del Cambro, la ronda de circumval·lació o, entre altres, la construcció de nous habitatges públics a Marjaletes–Fontetes.

La resposta de la Delegació de Govern de l’Estat espanyol a eixa sol·licitud és traslladar la petició al Ministeri de Foment, òrgan competent en matèria d’infraestructures hidrològiques. El govern municipal de Tavernes espera que, esta vegada, la petició de l’Ajuntament tinga ressò en el Ministeri, ja que des de l’any 2001, quan es declaren urgents i prioritàries les obres del riu Vaca, el Ministeri s’ha caracteritzat per la inactivitat davant d’esta prioritat.

Segons l’alcalde, Jordi Juan, “amb la canalització del Vaca, estem segurs que deixarem de ser notícia per les inundacions i ens convertirem en referent de progrés i de llocs de treball. Des que es declarà urgent i prioritària la canalització, ja fa 17 anys, diferents partits han ocupat el govern central i sempre s’han caracteritzat per la passivitat a l’hora de resoldre el pitjor problema que té Tavernes”.

A més de la petició d’execució urgent de les obres al riu Vaca, la resolució presentada per Alcaldia a la Delegació de Govern de l’Estat espanyol també incloïa la sol·licitud de declaració de Zona Greument Afectada per una emergència de protecció civil pel fort temporal de vent i pluja que es va produir els dies 17, 18, 19, 20 i 21 d’octubre i 18 i 19 de novembre, grans estralls en infraestructures privades i públiques tant al nucli urbà com al terme municipal, camins rurals, zones agrícoles, muntanyar, arbres, enllumenat, cementeri, centres educatius i altres infraestructures.

La resposta oficial de la Delegació de Govern de l’Estat espanyol a la sol·licitud ha estat la declaració de Tavernes de la Valldigna com a Zona Greument Afectada per una emergència civil per les pluges torrencials i desbordaments succeïts els passats dies 18, 19, 20 i 21 d’octubre. Respecte als dies 18 i 19 de novembre, la resposta oficial és que encara estan recopilant informació.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.