laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Combatir la malaria en Senegal
Foto: AyuBellreguard/2018
Fuente: Ayuntamiento de Bellreguard
Valencia 29 de noviembre de 2018

BELLREGUARD S’IMPLICA EN UN PROJECTE SOLIDARI PER AL COMBAT DE LA MALÀRIA AL SENEGAL

 

• L’Ajuntament és el primer en adherir-se i aporta diners a la campanya que impulsa l’ONG Viviendas para los Sin Techo.
• Salva Torres: “Entre els pilars de l’acció de l’equip de govern està treballar per millorar la salut i la qualitat de vida d’aquells que més ho necessiten”.

L’Ajuntament de Bellreguard torna a implicar-se en un projecte solidari. Mitjançant la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, el consistori participa en un programa per al combat de la malària al Senegal, impulsat per l’ONG Viviendas para los Sin Techo.

El projecte, anomenat Mosquiteres contra la malària, naix amb l’objectiu general de reforçar les estratègies de prevenció en la lluita contra la malària en Guinaw Rails Nord, un dels 16 districtes de la ciutat senegalesa de Pikine, a través de la compra de mosquiteres per a llits, de les quals es beneficiaran unes mil famílies.

La implicació de l’Ajuntament de Bellreguard es materialitza en una aportació de 1.000 euros per part de la Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Segons explica el regidor responsable de l’àrea, Salva Torres, “l’equip de govern té entre els pilars de la seua gestió el de contribuir a la millora de la salut i la qualitat de vida de les persones que més ho necessiten, bé siga en el poble, o bé ajudant, com en aquest cas, a aquells que pateixen necessitat extrema en les regions del planeta més desfavorides”.

El de Bellreguard és, de fet, el primer ajuntament que ha compromés una aportació econòmica al projecte, que té un cost estimat total d’entre 8.000 i 9.000 euros. És per això que el president de Viviendas para los Sin Techo, Plácido Orosa, ha volgut destacar l’ajuda d’un poble com Bellreguard que, “sempre al capdavant de la generositat”, col•labora des de fa anys amb l’ONG.

La campanya s’ha posat ja en marxa per tal de crear consciència social en la Safor sobre la problemàtica de la malària al Senegal, on es detecten 400.000 nous casos anuals d’aquesta malaltia. Per exemple, es realitzaran xarrades en els centres educatius. “Aportant els 8 euros que val una mosquitera, qualsevol persona pot evitar una mort”, explica el president de Viviendas para los Sin Techo.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat que s'accelere l'ampliació dels esforços per prevenir la malària i salvar vides. A l'Àfrica subsahariana, que suporta el 90% de la càrrega mundial de paludisme, s'han evitat més de 663 milions de casos des de 2001. Això és atribuïble en la seua major part a l'ús de mosquiteres tractades amb insecticides.

La iniciativa de Viviendas para los Sin Techo pretén proporcionar un total de 1.000 mosquiteres, però també material sanitari necessari per a la posada en marxa de programes de prevenció i control de la malària.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.