laveudegandia.com / laveudelasafor.com

Diario de actualidad de la comarca de La Safor / Valencia


Foto de familia tras la entrega de premios
Foto: AyuPalmera/2018
Fuente: Ayuntamiento de Palmera
Valencia 28 de noviembre de 2018

I CONCURS GASTRONÒMIC DE CÍTRICS DE PALMERA

 

• Aquest matí ha tingut lloc la primera edició del Concurs Gastronòmic de Cítrics de Palmera, anomenat Al Plat i a la Taula.

Aquesta primera edició, amb un total de 16 participants, ha complit les expectatives marcades per l'Ajuntament de Palmera. L'objectiu d'aquest concurs, dirigit a professionals del món de la cuina, és fomentar la utilització d'un dels productes que millor representa el territori valencià, els cítrics.

Palmera és la seu de la Fundació Todoli Citrus, un espai que acarona al voltant de 400 varietats de cítrics, considerada com un dels tresors agrícoles més apreciats en la comarca de la Safor.

En aquesta primera edició hem contat amb 16 participants, dels quals 15 són del territori valencià i un de terres aragoneses. Han participat representants de diferents comarques valencianes: Marina Alta, Safor, Ribera Alta, Ribera Baixa i Camp de Túria. Clarament ha segut una bona mostra de la cuina valenciana més moderna.

Els restaurants participants havien de presentar dos tipus de plats: un plat principal i un postres.

El Restaurant Atticook de Dénia ha estat el guanyador del plat principal, amb un "Carpaccio de dentón curado y cítricos nixtamalizados", amb un premi de 1000€.

El segon classificat ha estat el Restaurant Samaruc de Dénia i el Restaurant La Taska de Vilallonga pel que fa al tercer classificat.

La professionalitat dels plats presentats ha donat peu a que el jurat seleccionara dos plats com a guanyadors en el premi del postres. Per aquest motiu els premi ha sigut compartit entre dos restaurants, amb 500€ de premi per a cada restaurant, el Restaurant Chez Mamie de Gandia, amb el plat "Panacotta de fulles de begamota, yuzu, albedo de ma de buda i merengue de llima cremada", i el Restaurant Peix i Brases de Dénia amb el plat "Corona de cítrics, gelat de mandarina i aiguardent de cava".

En segona posició, respecte els plats de postres, ha quedat el Restaurant Saborearte de Gandia i en tercera posició Picanterra de Cullera.

EL JURAT HA ESTAT COMPOSAT PER:

• Vicente Todolí, Fundació Todolí Citrus.
• Manuel Alonso, Casa Manolo.
• Mª José San Román, Restaurant Monastrell.
• Javier Andrés, director gastronòmic de La Sucursal
• Toni Padial, del Restaurant Ricard Camarena.

Aquest concurs ha sigut possible gràcies a la col·laboració del Patronat Provincial de Turisme de València, Del Tros al Plat, Caixa Popular, Grup GloriaMar, Destil·leries Ferri, Inhoga i Fundació Todoli Citrus.

El I Concurs Gastronòmic de Cítrics obri els actes del II Arrela't a Palmera, que continuarà els pròxims 1 i 2 de desembre. L'Arrela't a Palmera és el projecte de l'Ajuntament de Palmera, basat en la sobirania alimentària, els productes de la terra, artesanals i de km 0.

 

• © laveudegandia.com © laveudelasafor.com - 2015-2018 (Todos los derechos reservados).
• Queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial de los contenidos ofrecidos a través de esta Web, salvo autorización expresa de laveudegandia.com, o de laveudelasafor.com.
• Queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32,1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad Intelectual. 
• Queda prohibida la distribución, puesta a disposición, comunicación pública y utilización, total o parcial, de los contenidos de esta Web, en cualquier forma o modalidad, sin previa, expresa y escrita autorización, incluyendo, en particular, su mera reproducción y/o puesta a disposición como resúmenes, reseñas o revistas de prensa con fines comerciales o directa o indirectamente lucrativos, a la que se manifiesta oposición expresa.